Фудбал Фудбал/Вести

Саного: Желим да освојим титулу и победим у дербију

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда је данас у Медија центру стадиона “Рајко Митић”, представила новог фудбалера Секу Санога, који је у редове нашег клуба стигао на једногодишњу позајмицу из Ал Итихада.

Медијима се први обратио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела који је истакао да је врло задовољан што је наш клуб успео да доведе 30-годишњег везисту из Обале Слоноваче који ће својим искуством сигурно много значити екипи.

– Дуго је играо у Швајцарској у клубовима попут Туна, Лозане, а најбоље партије пружио је у Јанг Бојсу у којем је провео пет година. Тамо је у сезони 2018/19 играо и Лигу шампиона. Саного је профил играча какав смо дуго тражили. Очекујем да да од њега добијемо снагу, скок игру на средини терена. агресивност, а посебно мирноћу у игри и добар пас. Надам се да ће се брзо адаптирати и спремити, пошто касни са припремама 15 дана у односу на наше играче. Верује и да ће пружити одличне партије у Црвеној звезди.

Искусни фудбалер који је одличним играма у Јанг Бојсу постао и репрезентативац Обале Слоноваче пренео је утиске по доласку у наш клуб.

– Срећан сам што сам овде. Надам се да ћемо урадити доста лепих ствари, као и да остваримо победи у дербију што је највећа утакмица у Србији. Имао сам прилике да играм против њих, победио сам их када сам играо у Јанг Бојсу и надам се да ће се тако наставити и у Звезди. Мислим да је приоритет, поред освајајња титуле, пласама у Лигу шампиона. О себи нисам много причао, јер нисам причљив, а волео бих да људи о мени науче и суде по играма на терену и тако ме упознају на најбољи могући начин. Познајем фудбалере Звезде, имао сам прилику да их гледам и против Јанг Бојса. Истакли су се Марин и Борјан, али верујем дас у и остали фудбалери веома добри.

Саного је задужио дрес са бројем 35, као и Секундо Кастиљо који је оставио сјајан утисак у црвено-белом дресу.

– Част ми је да могу да преузмем број тог играча и верујем да ћу играти на истом ниову као и он, а можда и боље. Овај број је веома значајан за мене, јер је петица мој срећан број. Надам се ћу са овим бројем на дресу урадити многе, велике ствари у Црвеној звезди.

Фудбалер из Обале Слоноваче долази из Ал Итихада, а имао је прилику да игра са бројин српским играчима, нарочито у Швајцарској.

– Играо сам са много фудбалера из Србије кроз читаву каријеру. Првенствено мислим на Пријовића и Вилотића, као и на Гајића. Играо сам и са Сулејманијем који је играо у Партизану, тако да сам упознат и са вечином дербија. Имао сам прилике да слушам о Београду и Србији. Првенствено бих ја волео својим искуством овде да стекнем одређено мишљење о свему и да научим нешто више о Звезди и Србији.

Саного не крије да ће дати свој максимум у новом клубу.

– Увек осећате притисак када сте фудбалер. Зато што се увек трудите да данас боље радите него јуче. Често заборавимо шта смо радили у прошлости и то вас тера да будете још бољи. Даћу свој максимум на терену и верујем да ћу обрадовати навијаче – подвукао је Саного.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама