Фудбал Фудбал/Вести

Секу Саного нови играч Звезде

Секу Саного, везни фудбалер из Обале Слоноваче у наредних годину дана играће у Црвеној звезди као позајмљени играч из Ал Итихада.

 

Наш клуб добио је прво зимско појачање, везни играч Секу Саного стигао је на једногодишњу позајмицу из Ал Итихада. Искусни фудбалер који је одличним играма у Јанг Бојсу постао и репрезентативац Обале Слоноваче појачао је конкуренцију у везном реду и биће од сутра на располагању тренеру Дејану Станковићу, а епитет веома квалитетног универзалца имаће прилику да покаже већ на другом делу припрема у Турској. На дресу ће носити број 35.

– Срећан сам што сам дошао у Црвену звезду јер сам чуо да је највећи клуб у Србији. Имам највише амбиције, желим овде да тријумфујем, да са Звездом освојим све трофеје и поново на лето уђемо у групну фазу Лиге шампиона – после потписа уговора, рекао је Саного.

Секу Саного рођен је 5. маја 1989. године у Абиџану. После Африка спортса, за који је играо до 2011. године, снажни задњи везни (183 цм) из Обале Слоноваче преселио се у Тун и у три сезоне одиграо 65 мечева (шест голова). Био је из Туна позајмљен Лозани на годину и по дана (46 мечева, два гола), али је по повратку у клуб одиграо одличну сезону што му је омогућило трансфер у Јанг Бојс. За пет сезона клуба из Берна одиграо је 138 мечева, постигао 13 голова и забележио 16 асистенција. Уместо у Рим, пут га је одвео у Ал Итиххад у јануару 2019. где је у тиму за који игра и Александар Пријовић на 19 мечева постигао гол и забележио две асистенције. 

За селекцију Обале Слоноваче дебитовао је у марту 2017. године против Сенегала и одиграо је две утакмице.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама