Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odbojkašice Crvene zvezde bolje od Partizana

Crvena zvezda je na Banjici u utakmici 14. kola Superlige savladala Partizan sa 3:1 (25:23, 25:27, 26:24, 25:23)

Odbojkašice Crvene zvezde su u rezultatski neizvesnoj utakmici upisale tri važna boda protiv gradskog rivala Partizana. Iako su tokom celog prvog seta bile u vođstvu, a na meč lopti imale prednost od sedam poena, dozvolile su protivniku da se približi na poen razlike. Tome je kumovao slabiji prijem servisa naših devojaka, što je zatim u kontranapadima vešto koristila iskusna Stanimirovićeva iz Partizana. Ipak, crveno-bele nisu dozvolile da se dogodi iznenađenje pa je prvi set završen sa 25:23.

U drugom setu su igračice Partizana zaigrale još energičnije. Naše devojke su držale korak, pa razlika nikada nije bila veća od tri poena u korist protivnica. Ovaj deo igre je odlikovala dobra igra u odbrani crno belih. Ašonja je na mestu korektora zamenila Taubner, a Jeković Delićevu na poziciji srednjeg blokera. Jeković je as servisom donela izjednačenje 24:24, ali to nije bilo dovoljno za pobedu u ovom setu. Partizan je u završnici uspešnim blokom uspeo da dobije set na razliku.

U trećem delu igre trener Vladisavljev je dao šansu Anji Ašonji u početnoj postavi. Ova devojka je potpuno opravdala poverenje i sa dvadest poena bila najbolji poenter utakmice. Uz nju se istakla i Božica Marković sigurnim napadima iz zone dva, takozvanom korejom. Ovoga puta su odbojkašice Crvene zvezde bile u stalnoj prednosti od, sve do same završnice u kojoj su ponovo odlučivale nijanse. Ovaj set je završen poenima Ašonje i Marković, ponovo razlikom od dva poena, 26:24.

Poslednji set se gotovo sve vreme igrao poen za poen. Ponovo su odbojkašice Partizana držale priključak požrtvovanom igrom u polju, ali crveno bele nisu poklekle. Ašonja je bila uspešna u napadu iz obe linije, a Božica Marković je nastavila da upućuje “bombe” u protivničko polje. Set loptu je donela upravo ona u bloku sa Milicom Tasić, a meč loptu uspešnom korejom.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 3:1 (25:23, 25:27, 26:24, 25:23)

Beograd, dvorana: usc Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Darko Savić i Branislav Jovančić.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 10, Stepanović (libero), Vidojević, Jeković 3, Simić 1, Marković 16, Milunović 11, Đorđević 4, Ašonja 20, Tasić 17, Delić 7. Nisu igrale: Cvetković i Stanković (libero). Trener: Aleksandar Vladisavljev

PARTIZAN: Zubić, Krstić, Drobnjak 11, Stanimirović 21, Ćirković 16, Šejat 10, Knežević 4, Jonjev 7. Nije igrala: Stevanović. Trener: Duško Nikolić

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama