Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Црвено-бели узели бод у Суботици

Одбојкаши Црвене звезде су у утакмици четрнаестог кола узели два сета и бод суботичком Спартаку у гостима 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 21:25, 15:11).

Сјајно су црвено-бели момци отворили утакмицу у Суботици. Све је добро функционисало у игри наших одбојкаша. Тадићу се у успешним блоковима и смечевима придружио Нејић, а Павловић је ас сервисом довео своју екипу у вођство од 6:1. У наставку је Додић био немилосрдан у нападу. Водили су звездини одбојкаши до самог краја овог сета и први дошли до 24:20 и сет лопте. А онда је Веселиновић освојио два поена из напада и један из блока а Тумбас је био успешан на сервису па је сет завршен у корист Суботичана.

У другом сету је Спартак повео са 6:3. Са два блока Павловића и успешним нападом Нејића одбојкаши Црвене звезде су се вратили у игру. До 18:18 се играло на поен, а онда је Звезда почела да прави разлику. Суботичани су преко Недељковића дошли до изједначења на 21:21, да би Николић донео нашим одбојкашима сет лопту. Опет је у завршници било доста узбуђења, али је тачку на овај део игре ставио Нејић са два поена из напада.

Трећи сет је по резултатском исходу био реприза првог. Црвено-бели су били у вођству до 20:20, када је прорадио блок домаћих одбојкаша. Веселиновић и Јунгић су освајали поене у нападу, а Тумбас је блоком закључио овај сет.

Упорност одбојкаша Црвене звезде се исплатила у четвртом сету. Поново је то била борба две изједначене екипе, ломио се резултат и у завршници је попустила концентрација домаћим одбојкашима који су направили неколико грешака. Од 20:18, црвено-бели нису испуштали предност и победом у овом сету су дошли до вредног бода.

Пети сет је заслужено припао домаћим одбојкашима иако је до самог краја резултат био неизвестан.

У редовима црвено-белих најбољи поентер је био Лазар Додић, а у Спартаку Веселиновић.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 21:25, 15:11)

Суботица- Дворана: СХ Дудова шума. Гледалаца: 400. Судије: Дејан Рогић и Владимир Цветковић.

СПАРТАК: Арсеноски 3, Јунгић 15, Веселиновић 22, Сеизовић 1, Радосављевић 14, Тумбас 15, Недељковић 13, Миловић (либеро), Несторовић. Нису играли: Пеић (либеро) и Дулић. Тренер: Игор Жакић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 15, У. Николић 6, Нејић 17, Додић 25, Павловић 7, Гмитровић, Андоновић , Стефановић 4. Нису играли: А. Николић, Трифуновић (либеро), Фет, Гмитровић и Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац.

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама