Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Odbojkaši do pobede i dva boda

Odbojkaši Crvene zvezde

Odbojkaši Crvene zvezde su u utakmici trinaestog kola na svom terenu uspeli da pobede ekipu Jedinstva iz Stare Pazove rezultatom 3:2 (25:19, 25:21, 19:25, 26:28, 15:11).

Trener crveno-belih odbojkaša, Tomislav Kukanjac, je utakmicu počeo postavom Petković (tehničar), Gmitrović (korektor), Tadić i Nejić (primači), Nikolić i Pavlović (srednji blokeri) i Jevtić (libero).

Crvena zvezda je od početnih 7:5 pa do krajnjeg rezultata 25:19 pokazala sigurnu i ubedljivu igru i u svim elementima nadigrala protivnika. Sredinom prvog seta, pri rezultatu 15:14, trener gostujuće ekipe, Željko Vukelić, je pokušao da promeni ritam izmenom dijagonale tehničar korektor, pa je tako mesto tehničara Radišića zauzeo paravinja, dok je na Pajića zamenio Nadaždin. Ipak, to nije poremetilo Crvenu zvezdu koja je sigurnom igrom došla do pobede u prvom setu.

Drugi set je praktično bio repriza prvog. Posle malog pada u igri Kukanjac je umesto korektora Gmitrovića uveo Lazara Dodića. Milutin Nejić je ulivao sigurnost saigračima snažnim smečevima iz zone četiri i preciznim prijemom servisa. Od rezultata 14:14 pa do kraja ovog seta Jedinsvo nije bilo u prilici da povede. U završnici seta kod njih je došlo do pada koncentracije, pa su sa dve servis greške i jednim pecanjem pomogli igračima Zvezde da dođu do sigurne pobede.

U nastavku je izgledalo da će utakmica biti završena rezultatom 3:0. Zvezda je povela sa 7:3, Jedinsvo je reagovalo ponovnom zamenom dijagonale. Kukanjac je umesto Pavlovića uveo Meljanca koji je as servisom doveo svoju ekipu do vođstva od 11:7, a Dodić polu asom do 13:8. A onda se desio neobjašnjv pad u igri crveno-belih koji su dozvolili protivniku da napravi seriju od 8:0 i povede sa 17:14. U tom periodu je na servis liniji bio siguran Pešut. Uspešnim blokovima Zvezda je uspela da se približi protivniku na 19:20, i tada je Pavlović ponovo ušao iu igru. Ipak to nije bilo dovoljno za preokret u ovom setu. Igračima Zvezde kao da se skratila ruka, Jedinstvo je bilo hrabrije u napadu i došlo do konačnih 25:19.

Od četvrtog seta igru gostujućeg tima je kreirao tehničar Paravinja. Nejić je prednjačio u igri Crvene zvezde. Ovaj set je doneo najviše uzbuđenja. Igra je bila potpuno izjednačena do same završnice. Stojsavljević je izblokiran od Nikolića i Tadića i Crvena zvezda je prva došla do set lopte na 24:23. A onda su igrači Zvezde svojim greškama pomogli protivniku. Poslednja dva poena za Jedinstvo su osvojili Škrbić iz zone četiri i Stanković penalom.

U petom setu je trener Kukanjac pri rezultatu 6:3 za Jedinstvo odlučio da uvede tehničara Stefanovića, koji je svojom igrom uneo novu energiju u igru naših odbojkaša. Ovaj deo igre je obilovao raznovrsnom igrom i dobrim odbranama. Od rezultata 10:10 Zvezda je ušla u vođstvo i uz dva poena Tadića, prolaz i blok Nikolića i konačno servis greškom primača Jedinstva, Stojsavljevića, došla do ubedljivih 15:11 u odlučujućem setu.

U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Milutin Nejić, dok se u ekipi Jedinstva istakao nekadašnji igrač crveno-belih, Dušan Stojsavljević.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO 3:2 (25:19, 25:21, 19:25, 26:28, 15:11)

Beograd- Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 200. Sudije: Goran Gradinski i Vladimir Cvetković.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 3, Jevtić (libero), Petković, Tadić 16, U. Nikolić 11, Nejić 23, Dodić 13, Pavlović 5, Gmitrović 4, Andonović , Stefanović . Nisu igrali: A. Nikolić, Trifunović (libero) i Fet. Trener: Tomislav Kukanjac.

JEDINSTVO: Mladenović, Stanković 8, Ilinčić (libero), Pešut 8, Radišić 1, Pajić 9, Škrbić 11, Mirković, Paravinja 1, Roljić 3, Stjsavljević 20, Nadaždin 14. Nisje igrao: Majstorović (libero). Trener: Željko Vukelić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama