Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује Меги

Након велике евролигашке победе у Лиону, екипа Црвене звезде већи део суботе провела је у путу, и преко Беча вратила се из Лиона у Београд.

Времена за одмор нема, то већ постаје флоскула, али црвено-беле у наредних 5 дана практично очекују три утакмице, прва и најважнија већ у понедељак у Хали спортова на Новом Београду против екипе Мега Бемакс у оквиру 15.кола АБА лиге.

Црвено-бели са скором 8-5* (утакмица у Подгорици није регистрована) има прилику да настави низ победа, и што је још важније направи корак ка доигравању регионалног такмичења.

Пред овај меч тренер Црвене звезде Драган Шакота каже:

– Морамо да констатујемо на почетку да ова екипа Меге није она иста од пре три недеље када су дошла нова три играча. И то се види по свему. Убацују по 100 поена по утакмици, имали су велику шансу да победе и у Љубљани и у Задру. Увек сам имао респект према младим играчима и морамо врло озбиљно да схватимо ову утакмицу јер играмо са екипом која је јако агресивна, игра врло брзо, и има много скокова, по чему су први у лиги. Не треба заборавити да су у систему јер је исти тренер ту већ годинама – рекао је тренер црвено-белих.

Владимир Штимац:
– Тешка утакмица је пред нама, очекује нас тим који је по квалитету много бољи од тренутног пласмана на табели. Нови играчи су донели квалитет, све утакмице које су одиграли у претходном периоду су им биле на једну лопту, играју агресивно, са много скокова и поена. Са друге стране ми морамо да одговоримо на ту агресивност и да максимално ангажовано дођемо до своје игре и циља, а то је победа у овом мечу на који гледамо као да је евролигашки – рекао је један од јунака велике победе у Лиону Владимир Штимац.

У првом мечу у сезони у АБА лиги, Црвена звезда је славила 88:70

Утакмица Мега Бемакс – Црвена звезда мтс игра се у понедељак од 17 часова у Хали спортова на Новом Београду.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

Скочи на траку са алаткама