Hokej Hokej/Izveštaji

Izveštaj sa turnira Lige budućih šampiona (U8 i U10)

Prethodnog vikenda u Beogradu je, u ledenoj hali Pionir, a u organizaciji Crvene zvezde i Red tima, održan turnir za selekcije U8 i U10 – Liga budućih šampiona. Mi vam donosimo potpun izveštaj uz zahvalnost gospodinu Vojinu Koljenšiću koji nam je poslao sve potrebne informacije.

Liga budućih šampiona U8

14.12.2019. (subota) u ledenoj hali Pionir (Beograd) odigran je treći turnir U8  -Lige budućih šampiona, u organizaciji SKHL Crvene zvezde.
Učestvovalo je šest ekipa: Crvena zvezda, Partizan, Spartak, NS stars, Marbo i Red tim, dok je Vojvodina bila slobodna.
Odigrano je 15 utakmica. Svaka ekipa odigrala je po pet utakmica. Na turniru je učestvovalo 69 hokejaša. Rezultati se na ovim turnirima ne evidentiraju i ne formira se tabela.

Delegat turnira, Vojin Koljenšić, uzneo je svoje primedbe:
– većina ekipa nije nosila trake za obeležavanje postava
– minimalni broj igrača na učešću na turnirima je 12+1. Jedna trećina učesnika to pravilo nije ispoštovala i igrali su sa 9 igrača, što govori o nepoštovanju pravila i propozicija turnira
– ovaj trend malog učestvovanja igrača je takođe bio primećen i u Novom Sadu 7.12. kao i u Beogradu 14.12.2019. Mišljenje delegata je da se, u odnosu na prošlu godinu, broj učesnika U8 smanjio na ova tri turnira za 20%, a što će se odraziti na razvoj mlađih selekcija u Srbiji. 
– Hokej Savez Srbije i Direktor takmičenja bi trebalo na ove primedbe što pre da reaguju.

Liga budućih šampiona U10

15.12.2019. (nedelja) u ledenoj hali Pionir, odigran je prvi turnir U10 Lige budućeih šampiona, u organizaciji Red tima.
Učestvovalo je 80 malih hokejaša iz šest ekipa: Crvena zvezda, Spartak, Vojvodina, Marbo, Red tim, NS Stars, dok je Partizan bio slobodan.
Odigrano je 15 utakmica. Svaka ekipa odigrala je po pet utakmica. Rezultati se na ovim turnirima ne evidentiraju i ne formira se tabela.

Delegata turnira, Vojin Koljenšić, je i ovde izneo svoje primedbe:
– većina ekipa nije nosila trake za obeležavanje postava
– pojedine ekipe ni ove sezone nemaju dovoljan broj igrača za nastup, koji je po propozicijama 12+1. Ovakav nastup klubova, na turnirima, onemogućava ravnopravan odnos ekipa učesnica.
– Hokej Savez Srbije i Direktor takmičenja bi trebalo na ove primedbe što pre da reaguju.

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Pre svega SVAKA CAST za Vojina Koljenšića, jer je jasno, koncizno i precizno sagledao i izneo primedbe.

    Oko broja igraca nema jednostavne i brze pomoci, ali savez treba da vidi gde zapinje i da pripomogne ako je u mogucnosti (a i ako uopste ima volje za pomoc u savezu). Problem sa trakama je pretpostavljam posledica nemanja tri postave.
    Takodje, Partizan je prosli vikend bio slobodan, pa je Marbo odmah dobio pojacanje u vidu igraca Partizana.

    Da se nadovezem i na spisak primedbi (ali ne specificno za ovaj turnir):
    * U10 igraju 4-4 sto je previse za taj prostor i njihov uzrast (da igrjau 3-3 bilo bi dovoljno 9+1 igraca, sto nije resenje malog broja igraca ali bar bi klubovi lakse ispunili minimume).
    * Uz to, igraju na male decije golove kao U8, pa rezultati budu cisto fudbalski.

    • Glupo je komentarisati da Marbo dobija pojacanje od Partizana kad Red Tim isto dobija od Zvezde.
      Drugo,zapazanje Vojina Koljensica da nisu ispostovana pravila oko postava je glupo komentarisati jer nema dovoljno dece,pa neka deca igraju u vise postava da bi se ispostovalo pravilo 4 na 4.To nema veze sa klubovima nego sa tim sto je hokej apsolutno nerazvijen sport!

Skoči na traku sa alatkama