Хокеј Хокеј/Извештаји

Извештај са турнира Лиге будућих шампиона (У8 и У10)

Претходног викенда у Београду је, у леденој хали Пионир, а у организацији Црвене звезде и Ред тима, одржан турнир за селекције У8 и У10 – Лига будућих шампиона. Ми вам доносимо потпун извештај уз захвалност господину Војину Кољеншићу који нам је послао све потребне информације.

Лига будућих шампиона У8

14.12.2019. (субота) у леденој хали Пионир (Београд) одигран је трећи турнир У8  -Лиге будућих шампиона, у организацији СКХЛ Црвене звезде.
Учествовало је шест екипа: Црвена звезда, Партизан, Спартак, НС старс, Марбо и Ред тим, док је Војводина била слободна.
Одиграно је 15 утакмица. Свака екипа одиграла је по пет утакмица. На турниру је учествовало 69 хокејаша. Резултати се на овим турнирима не евидентирају и не формира се табела.

Делегат турнира, Војин Кољеншић, узнео је своје примедбе:
– већина екипа није носила траке за обележавање постава
– минимални број играча на учешћу на турнирима је 12+1. Једна трећина учесника то правило није испоштовала и играли су са 9 играча, што говори о непоштовању правила и пропозиција турнира
– овај тренд малог учествовања играча је такође био примећен и у Новом Саду 7.12. као и у Београду 14.12.2019. Мишљење делегата је да се, у односу на прошлу годину, број учесника У8 смањио на ова три турнира за 20%, а што ће се одразити на развој млађих селекција у Србији. 
– Хокеј Савез Србије и Директор такмичења би требало на ове примедбе што пре да реагују.

Лига будућих шампиона У10

15.12.2019. (недеља) у леденој хали Пионир, одигран је први турнир У10 Лиге будућеих шампиона, у организацији Ред тима.
Учествовало је 80 малих хокејаша из шест екипа: Црвена звезда, Спартак, Војводина, Марбо, Ред тим, НС Старс, док је Партизан био слободан.
Одиграно је 15 утакмица. Свака екипа одиграла је по пет утакмица. Резултати се на овим турнирима не евидентирају и не формира се табела.

Делегата турнира, Војин Кољеншић, је и овде изнео своје примедбе:
– већина екипа није носила траке за обележавање постава
– поједине екипе ни ове сезоне немају довољан број играча за наступ, који је по пропозицијама 12+1. Овакав наступ клубова, на турнирима, онемогућава равноправан однос екипа учесница.
– Хокеј Савез Србије и Директор такмичења би требало на ове примедбе што пре да реагују.

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Pre svega SVAKA CAST za Vojina Koljenšića, jer je jasno, koncizno i precizno sagledao i izneo primedbe.

    Oko broja igraca nema jednostavne i brze pomoci, ali savez treba da vidi gde zapinje i da pripomogne ako je u mogucnosti (a i ako uopste ima volje za pomoc u savezu). Problem sa trakama je pretpostavljam posledica nemanja tri postave.
    Takodje, Partizan je prosli vikend bio slobodan, pa je Marbo odmah dobio pojacanje u vidu igraca Partizana.

    Da se nadovezem i na spisak primedbi (ali ne specificno za ovaj turnir):
    * U10 igraju 4-4 sto je previse za taj prostor i njihov uzrast (da igrjau 3-3 bilo bi dovoljno 9+1 igraca, sto nije resenje malog broja igraca ali bar bi klubovi lakse ispunili minimume).
    * Uz to, igraju na male decije golove kao U8, pa rezultati budu cisto fudbalski.

    • Glupo je komentarisati da Marbo dobija pojacanje od Partizana kad Red Tim isto dobija od Zvezde.
      Drugo,zapazanje Vojina Koljensica da nisu ispostovana pravila oko postava je glupo komentarisati jer nema dovoljno dece,pa neka deca igraju u vise postava da bi se ispostovalo pravilo 4 na 4.To nema veze sa klubovima nego sa tim sto je hokej apsolutno nerazvijen sport!

Скочи на траку са алаткама