Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda i Čegrintsev pobrali lale

Vojvodina - Crvena zvezda

Hokejaši Crvena zvezde večeras su gostovali ekipi Vojvodine, u Novom Sadu, u prvom ovosezonskom okršaju dve srpske ekipe. Kao šzo znate, susreti između Zvezde i Vojvodine se pored IHL-a računaju i zadomaće prvenstvo, a beogradski crveno-beli su večeras uz tri gola ruskog igrača Vjačeslava Čegrintseva, slavili sa sigurnih 2:4.

Utakmica je krenula sa dva isključenja za Vojvodinu, a oba su zaradila nervozni Nikola i Miloš Pušac koji su očito malo preenergično ušli u ovaj meč. Zvezda u drugom navratu koristi igrača više i preko Čegrintseva (asistencija Brkušanin) dolazi do vodstva od 0:1 (10. minut). Nije se dugo čekalo na drugi gol. Ugrao se 14. minut kada je Španjević (asistencija DragovićDaniel)  smestio pak u mrežu domaćina i povisio na 0:2.

Druga trećina kreće sa dvostrukim isključenjem za naše crveno-bele. Na hlađenje su poslani Podunavac i Mašić. Ipak, Zvezda se odbranila, ali je nedugo zatim još jedan naš igrač zaradio dva minuta (Marković). Umesto golova, ovaj period je nastavio da obiluje isključenjima, pa je Nikola Pušac (Vojvodina) po drugi put morao na hlađenje. Festival isključenja se nastavio, pa su na put u boks za kažnjennj igrače krenuli Stefanson (Vojvodina) i Mašić (Zvezda). Sledeći na spisku isključenih bio je igrač Vojvodine Ekmeščić, a posle njega i Zvezdin kapiten Brkušanin. Srećom zvuk sirene označio je kraj ove trećine, pa samim time i kraj isključenjima.

Na samom početku trećeg perioda, nakon samo 43 sekunde igre, Stefanson smanjuje Zvezdino vodstvo na 1:2. Ali onda u 43. minuti, iako sa igračem manje (Marković), Zvezda preko Rusa Čegrintseva stiže do 1:3.  Na 10 minuta do kraja utakmice, oklopnici iz Beograda stižu do 1:4, a egzekutor je opet bio Čegrintsev  (asistencija PodunavacAnić). Radosavljević smanjuje na 2:4 na pet minuta do kraja meča

Crvena zvezda: Ranković, Stepanović, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović Janković, Kasitski, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Vuković, Cvik.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama