Хокеј Хокеј/Вести Хокеј/Извештаји

Звезда замрзла Партизанове наде (У12)

СКХЛ Црвена звезда (У12)

Иако је за многе остала велика мистерија и енигма да су селекције до 12 година добиле одобрење за такмичење у регионалној лиги (ако се сећате велика се ујдурма подигла након забране Савеза), ипак су селекције Црвене звезде, НС Старса, Партизана и Марба добиле зелено светло за ове наступе.

Искрено речено (мада ћемо вероватно звучати цинично за људе из табора вечитог ривала, као и за неке људе из Савеза), мишљења смо да је то одобрење дошло само из једног разлога, разлога знаног свима (да га не помињемо само због оних најмлађих). Управо из тог разлога Звездина победа над Партизаном је од великог значаја, а ми морамо и мало на спортком плану да боцнемо вечитог ривала и да кажемо да “није све у новцима”. Колико год се из табора вечитог ривала трудили да уложе у ову генерацију (нека су та деца жива и здрава) како би била доминантна, показало се да рад у редовима Црвене звезде није узалудан.

Не само да је Црвена звезда победила ову генерацију Партизана, него је исту избацила из даљег такмичења регионалне лиге што је сигурно огроман ударац за људе у црно-белом табору. И поред најлошијих услова које имају за тренирање, млађахни хокејаши Звезде показали су како се бори за свој клуб.

искористили смо прилику да поразговарамо са тренером Црвене звезде за селекцију У12, Марком Јулоским, који је за наш портал рекао:

“Пре свега да кажем да је утакмица била права спортска, где су се деца једне и друге екипе понашала фер и коректно. Улог је био огроман – победник наставља даље такмичење у регионалној лиги, а поражени испада. Црвена звезда је заслужено победила, била је бољи ривал током већег дела утакмице и веома смо срећни што настављамо даље такмичење са веома јаким екипа из Словеније и Хрватске. Црвена звезда је остала једини представник Србије у наставку такмичења, што показује да се у нашем клубу добро ради и поред најлошијих услова које имамо у односу на остале екипе из Србије. Немамо довољно термина на целом леду као друге екипе, па селеција своје тренинге спроводи на пола леда са другим селекцијама нашег клуба. Селекција У12 нема ниједан вечерњи термин где би цела екипа могла да присуствује и заједно тренира.
Све што могу да кажем јесте да сам веома поносан на децу, која су показала један снажан карактер и сви једва чекамо наредни турнир регионалне лиге.”

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Da, zanimljiv splet okolnosti . I tačno nije sve u novcu….ima nešto i u ljubavi prema ovom sportu. Tolika ulaganja,selektovanje, toliko živih žrtvi, da se podsetimo svi domaći treneri su oterani iz tog kluba Rakac,Boban,Rile,Bera…. uloženo je sve u 1 trenera da bi eto to bio strani trener, ali ni jedan strani trener nece nista postici, jer taj sto bi postigao košta 5x više nego ovaj sad a i za SV mu baš Srbija i U12 i netreba. Prošle godine su ta deca bila U10 i na početku sezone gubila od Partizana po 12:0 , a na kraju sezone 1:0, bili na pripremama, celo leto imali suve treninge i evo ga 3:1, previše žrtvi pa i ne dužnih da bi se ništa postiglo….i da na kraju nije sve u novcu ima nesto i u zlatu (zlatu onom pobednickom). Dok se igra i radi srcem i daje maksimum biće i ovakvih utakmica nije ni 1. ni poslednja koja je dokazala da kad se radi i igra srcem i rezultati su bolji ! I da ne zaboravimo svi će oni jednog dana biti Srbija, ako ih ne istrosimo i ne umorimo do tad, naravno pod uslovom da hokej opstane još tih 7 godina koliko im fali do ulaska u U20…..sto je jako teško da će uspeti da se održi u ovoj atmosferi. Bravo klinci

Who's Online

Скочи на траку са алаткама