Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Težak poraz Zvezde u Londonu

Totenhem - Crvena zvezda 5:0

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Londonu, u okviru 3. kola Lige đampiona, od ekipe Totenhema sa 5:0 (3:0).

Domaći tim je vrlo brzo došao u vodstvo, već u 9. minuti susreta, preko Kejna. Lamela je centrirao iz kornera, a Kejn je loptu zahvatio glavom i poslao je u mrežu Milana Borjana za vodstvo od 1:0. U tim trenucima domaćin je dominirao, više trčao i bolje se kretao. To je rezultovalo i drugim golom, a ovaj put strelac je bio Son.

Zvezda je posle tog gola uspela da napravi ravnotežu na terenu i da težište igre prebaci u polje Totenhema. Stvorili su crveno-beli nekoliko prilika, ali lopta nije našla put ka mreži domaćina. I onda, kada se očekivalo da se prvo poluvreme završi rezultatom 2:0, domaćini su opet preko Sona (44. minut) došli do velikih 3:0.

Na poluvremenu se Daren Anderton, saigrač Gorana Bunjevčevića iz vremena dok je proslavljeni fudbaler nosio dres londonskog kluba, obratio publici i evocirao uspomene na period dok su zajedno igrali za Totenhem. Na stadionu je ugostio suprugu i ćerku našeg nekadašnjeg fudbalera, kako bi još jednom ukazao počast preminulom saigraču.

U drugom poluvremenu su igrači Zvezde pokušali da se vrate u meč, ali bezuspešno. To je u 57. minuti kaznio Lamela koji postiže pogodak za 4:0. Poslednji pogodak na meču delo je Hari Kejna koji je u 72. minuti matirao Borjana za 5:0.

Pokazalo se na ovom meču da crveno-beli trebaju još da rastu i sazrevaju. Bilo je i dobrih i loših momenata za pulene Vladana Milojevića, ali to je škola koja mora da se plati. Dobra stvar je poraz Olimpijakosa od ekipe Bajerna, U Atini, pa tako Crvena zvezda i dalje ostaje u trci za 3. mesto.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama