Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Тежак пораз Звезде у Лондону

Тотенхем - Црвена звезда 5:0

Фудбалери Црвене звезде изгубили су вечерас у Лондону, у оквиру 3. кола Лиге ђампиона, од екипе Тотенхема са 5:0 (3:0).

Домаћи тим је врло брзо дошао у водство, већ у 9. минути сусрета, преко Кејна. Ламела је центрирао из корнера, а Кејн је лопту захватио главом и послао је у мрежу Милана Борјана за водство од 1:0. У тим тренуцима домаћин је доминирао, више трчао и боље се кретао. То је резултовало и другим голом, а овај пут стрелац је био Сон.

Звезда је после тог гола успела да направи равнотежу на терену и да тежиште игре пребаци у поље Тотенхема. Створили су црвено-бели неколико прилика, али лопта није нашла пут ка мрежи домаћина. И онда, када се очекивало да се прво полувреме заврши резултатом 2:0, домаћини су опет преко Сона (44. минут) дошли до великих 3:0.

На полувремену се Дарен Андертон, саиграч Горана Буњевчевића из времена док је прослављени фудбалер носио дрес лондонског клуба, обратио публици и евоцирао успомене на период док су заједно играли за Тотенхем. На стадиону је угостио супругу и ћерку нашег некадашњег фудбалера, како би још једном указао почаст преминулом саиграчу.

У другом полувремену су играчи Звезде покушали да се врате у меч, али безуспешно. То је у 57. минути казнио Ламела који постиже погодак за 4:0. Последњи погодак на мечу дело је Хари Кејна који је у 72. минути матирао Борјана за 5:0.

Показало се на овом мечу да црвено-бели требају још да расту и сазревају. Било је и добрих и лоших момената за пулене Владана Милојевића, али то је школа која мора да се плати. Добра ствар је пораз Олимпијакоса од екипе Бајерна, У Атини, па тако Црвена звезда и даље остаје у трци за 3. место.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама