Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић – Имамо нашу филозофију

Владан Милојевић

Црвена звезда ће одмерити снаге са Тотенхемом у оквиру трећег кола групне фазе Лиге шампиона. Шеф стручног штаба нашег тима, Владан Милојевић изнео је очекивања пред меч који је на програму сутра од 21 час.

– Поносан сам што сам тренер Црвене звезде. Дошли смо до тога да можемо да играмо са оваквим тимовима и верујем да ћемо и у будућности бити у 32 најбоље екипе у Европи. Понављам да су Бајерн и Тотенхем, с обзиром на државе из којих долазе, као и на лиге које играју и резултате које остварују у последњих неколико година- фаворити. Што се тиче игре, спремамо се као и до сада и даћемо све од себе да одиграмо добру утакмицу. Имамо респект према сваком ривалу, али немамо чега да се плашимо. То је наша филозофија – рекао је Милојевић и додао да му је жао што на трибинама Вајт Харт Лејна неће бити навијача Црвене звезде.

Утакмицу против Тотенхема пропустиће Ричмонд Боаћи који је остао у Београду због повреде.

– Кад неког нема, онда се потенцира да нам неко фали. Лично не размишљам тако, јер имам поверење у све моје фудбалере. Против Олимпијакоса је био повређен Павков, против Тотенхема Боаћи, али то је нешто са чим морамо да се носимо.

Шеф стручног штаба нашег тима осврнуо се и на констатације медија како је домаћин сутрашњег меча у резултатској кризи.

– Тотенхем пролази кроз нешто с чиме се сви тимови суочавају и мислим да је превише акценат стављен на то. Домаћин има тренера који сјајно ради посао већ дужи временски период и сигурно је један од најбољих стручњака на свету, као и играче који су искусни и већином репрезентативци својих земаља. Имају неких проблема, али су један од најбољих тимова у Премијер лиги. Гледаћемо на Тотенхем као да је у најбољој форми, а то да ли су у кризи не би требало да нас занима или оптерећује.

Веза између Црвене звезде и Тотенхема је Горан Буњевчевић. Некадашњи репрезентативац наше земље, који је преминуо прошле године, носио је дрес оба клуба. Идеја домаћина је да се Буњевчевићу ода почаст у оквиру сутрашње утакмице.

– Нисам о овоме до сада причао, али мој први долазак као тренера у Омладинску школу Црвене звезде везујем за Горана Буњевчевића. Он је био тај који је дао “зелено светло” и запослио ме. Био ми је веома драг, спортски је живео и волео фудбал. Велики звездаш и човек који је много дао српском фудбалу. Гест Тотенхема показује о колико великом клубу се ради. Они воде рачуна о тим стварима и због тога су велики. Наклон са моје стране – подвукао је Милојевић и као реакцију на питање домаћег новинара, осудио расистичке нападе на репрезентативце Енглеске.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама