Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz na krju evropske priče

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su i u trećem meču turnira 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona od grčkog Vuljagmenija na 25. maju – 3:8 (0:1, 1:1, 1:2, 1:4).

Nisu uspeli crveno-beli da plasmanom u plej-of obezbede evropsku jesen, ali svakako će im iskustvo iz ove tri utakmice biti od značaja u sezoni koja je tek počela. I vicešampion Grčke je iskoristio neiskustvo Zvezdine ekipe i ostvario pobedu koja im je donela plasman u poslednju rundu kvalifikacija.

Čvrste odbrane su obeležile prvo poluvreme, golmani su bili na visini zadatka, a jedini gol u prvom periodu viđen je u poslednjim sekundama, Guvetsis je savladao Ivanova, u situaciji sa igračem više, četiri sekunde pre sirene za prednost svoje ekipe.

U drugoj četvrtini je višen sličan scenario, Ivanov je odbranio udarac Kuvecisa sa pet metara, Zvezda je izjednačila preko Gusarova, a Kuruvanis je 30 sekundi pre kraja vratio prednost Vuljagmeniju – 1:2.

Andrija Bašić je sa dva gola povisio razliku u trećoj četvrtini, Marko Radović je pogodio za Zvezdu, a u poslednjoj deonici Vuljagmeni je potvrdio pobedu i plasman u plej-of. Bašić je postigao nova dva gola, u strelce su se upisali i Afrudakis i Catalios sa pet metara, a Vasilije Martinović postavio konačan rezultat na Zvezdinom oproštaju od Evrope za ovu godinu – 3:8.

Strelci za Zvezdu su bili Ivan Gusarov, Marko Radović i Vasilije Martinović.

Već narednog vikenda Zvezda staruje u Regionalnoj ligi prvim derbijem na Banjici.

Crvena zvezda – Vuljagmeni 3:8 (0:1, 1:1, 1:2, 1:4)

Beograd, bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: 350. Sudije: Vladimir Golikov (Rusija) i Aksel Bender (Nemačka). Igrač više: Crvena zvezda 7 (4), Vuljagmeni 7 (1). Peterci: Vuljagmeni 3 (2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Martinović 2, Gligorijević, Vasin 1, Ilić, Adžić, Janković 1, Rađen, Šulc 1, Gusarov, Radović 1, Ivanov. Trener: Igor Milanović

VULJAGMENI: Tortatos, Bašić 4, Kalogeropulos, Guvetsis 1, Tatalios 1, Guvis, Afrudakis 1, Papanikolau, Pontikeas, Kuruvanis 1, Dimu, Vukčević, Andreadis. Trener: Dimitris Ciklos

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama