Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Silna Zvezda savladala i Šabac

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde sa maksimalnim učinkom su završili prvi turnir kvalifikacija za Ligu šampiona u Šapcu. Crveno-beli su savladali u poslednjem kolu domaću ekipu VK Šabac 10:11 (4:2, 2:3, 2:3, 2:3) i na savršen način započeli sezonu.

Početak i prvi deo prve četvrtine pripali su Zvezdi. Zvezda je preko Marka Jankovića (peterac) i Marka Radovića povela sa 0:2, međutim, vidno motivisani doćini, aktuelni šampion Srbije je za nešto više od četiri minuta postigao četiri gola, dva sa igračem više, i u drugi period igre ušao sa dva gola razlike – 4:2.

Dušan Vasić, doskorašnji vaterpolista Crvene zvezde, pogodio je za 5:2, još jednom u situaciji sa igračem više, pa su Veljko Tankosić, Miloš Vukićević i novim golom Marko Janković, tri gola sa igračem više, doneli izjednačenje – 5:5. Ipak, Vasić je peterac 9 sekundi pre sirene pretvorio u gol za 6:5 nakon prvog poluvremena.

U trećem periodu igre, Zvezda je bila bolji tim, imala kontrolu, pogađali su Janković i Vukićević na jednoj, Vasić i Vučinić na drugoj strani, a Marko Janković je bio veoma raspoložen protiv bivšeg tima i doneo Zvezdi egal pred odlučujućih 8 minuta – 8:8. Zvezda je ostala bez Kristiana Šulca u poslednjem minutu treće deonice zbog trećeg isključenja.

U četvrtoj četvrtini izabranici Igora Milanovića su prelomili rezultat. Marko Janković i Ivan Gusarov su doneli Crvenoj zvezdi „plus 2“ (8:10), Vučinić je smanjio sa „penala“, da bi Gusarov drugim golom potvrdio prvo mesto i pobedu Crvene zvezde. Konačan rezultat, takođe sa pet metara, postavio je Radulović za 10:11.

Najefikasniji je bio Marko Janković sa 5 golova, po dva puta su pogađali Miloš Vukićević, najbolji strelac Zvezde na turniru uz Jankovića, i Ivan Gusarov, a po jednom Radović i Tankosić.

Crvena zvezda je sa 5 pobeda završila kao prva u grupi A, iz koje su se u drugu rundu plasirali dalje i Šabac, Dinamo iz Moskve i Oradea. Turnir 2. kola kvalifikacija je na programu od 13. do 15. septembra, a uskoro ćemo saznati i protivnike Crvene zvezde.

Šabac – Crvena zvezda 10:11 (4:2, 2:3, 2:3, 2:3)

Šabac, bazen: „Gradski“. Sudije: Franulović (Hrvatska), Varkonji (Mađarska). Isključenja: Šabac 11, Crvena zvezda 19. Peterci: Šabac 4 (3), Crvena zvezda 1(1).

ŠABAC: Filipović, Eraković 1, Ilić, Repanović 1, Radulović 1, Vasić 3, Rogač, Gomeš, Vasović, Vučinić 3, Matković, Velkić 1, Vukadinović. Trener: Nemanja Andrić

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Šulc, Vasin, Ilić, Adžić, Janković 5, Rađen, Vukićević 2, Gusarov 2, Radović 1, Ivanov. Trener: Igor Milanović

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama