Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Силна Звезда савладала и Шабац

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Ватерполисти Црвене звезде са максималним учинком су завршили први турнир квалификација за Лигу шампиона у Шапцу. Црвено-бели су савладали у последњем колу домаћу екипу ВК Шабац 10:11 (4:2, 2:3, 2:3, 2:3) и на савршен начин започели сезону.

Почетак и први део прве четвртине припали су Звезди. Звезда је преко Марка Јанковића (петерац) и Марка Радовића повела са 0:2, међутим, видно мотивисани доћини, актуелни шампион Србије је за нешто више од четири минута постигао четири гола, два са играчем више, и у други период игре ушао са два гола разлике – 4:2.

Душан Васић, доскорашњи ватерполиста Црвене звезде, погодио је за 5:2, још једном у ситуацији са играчем више, па су Вељко Танкосић, Милош Вукићевић и новим голом Марко Јанковић, три гола са играчем више, донели изједначење – 5:5. Ипак, Васић је петерац 9 секунди пре сирене претворио у гол за 6:5 након првог полувремена.

У трећем периоду игре, Звезда је била бољи тим, имала контролу, погађали су Јанковић и Вукићевић на једној, Васић и Вучинић на другој страни, а Марко Јанковић је био веома расположен против бившег тима и донео Звезди егал пред одлучујућих 8 минута – 8:8. Звезда је остала без Кристиана Шулца у последњем минуту треће деонице због трећег искључења.

У четвртој четвртини изабраници Игора Милановића су преломили резултат. Марко Јанковић и Иван Гусаров су донели Црвеној звезди „плус 2“ (8:10), Вучинић је смањио са „пенала“, да би Гусаров другим голом потврдио прво место и победу Црвене звезде. Коначан резултат, такође са пет метара, поставио је Радуловић за 10:11.

Најефикаснији је био Марко Јанковић са 5 голова, по два пута су погађали Милош Вукићевић, најбољи стрелац Звезде на турниру уз Јанковића, и Иван Гусаров, а по једном Радовић и Танкосић.

Црвена звезда је са 5 победа завршила као прва у групи А, из које су се у другу рунду пласирали даље и Шабац, Динамо из Москве и Орадеа. Турнир 2. кола квалификација је на програму од 13. до 15. септембра, а ускоро ћемо сазнати и противнике Црвене звезде.

Шабац – Црвена звезда 10:11 (4:2, 2:3, 2:3, 2:3)

Шабац, базен: „Градски“. Судије: Франуловић (Хрватска), Варкоњи (Мађарска). Искључења: Шабац 11, Црвена звезда 19. Петерци: Шабац 4 (3), Црвена звезда 1(1).

ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 1, Илић, Репановић 1, Радуловић 1, Васић 3, Рогач, Гомеш, Васовић, Вучинић 3, Матковић, Велкић 1, Вукадиновић. Тренер: Немања Андрић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Шулц, Васин, Илић, Аџић, Јанковић 5, Рађен, Вукићевић 2, Гусаров 2, Радовић 1, Иванов. Тренер: Игор Милановић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама