Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda je u Ligi šampiona!!!

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Fudbaleri Crvene zvezde su večeras odigrali nerešeno protiv ekipe Jang Bojsa 1:1, pa su zbog gola u gostima (2:2 u Bernu) uspeli da izbore učešće u Ligi šampiona.

Crvena zvezda je u Ligi šampiona, ponovo. Izabranici Vladana Milojevića su remizirali protiv ekipe Jang bojsa, u revanš susretu plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona (1:1), ali su zbog gola u gostima (utakmica u Bernu završena 2:2), prošli u grupnu fazu najelitinijeg evropskog takmičenja drugu godinu zaredom.

Crvena zvezda – Jang bojs 1:1(0:0)

Stadion: Rajko Mitić.

Gledalaca: 50.000.

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).

Strelci: Vukanović u 59. minutu, a Ben (autogol) u 82. za Jang bojs.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Kanjas, Jovančić, Marin, Garsija (od 69. Ben), Vukanović (od 82. Ivanić), Boaći (od 61. Tomane).

Rezerve: Popović, Pankov, Žander, Ivanić, Ben, Tomane, Pavkov.

Jang bojs: Fon Balmas, Sorensen, Zesiger (od 52. Fasnaht), Siero (od 66. Sulejmani), Engamaleu, Asale (od 66. Oro), Ensame, Ebišer, Janko, Luštenberger, Lotomba.

Rezerve: Volfli, Sulejmani, Gaudino, Borgi, Fasnaht, Garsija, Oro.

Žuti kartoni: Milunović, Degenek, Gobeljić, Tomane, Jovančić (Crvena zvezda), Zesiger, Oro (Jang bojs).

Crveni karton: Tomane (Crvena zvezda).

Dramatična utakmica u Beogradu imala je srećan kraj. Crvena zvezda će igrati Ligu šampiona i u sezoni 2019/20. Utakmica koja je obilovala duelima, grubom igrom i velikim brojem startova na sredini terena, ipak se završila u korist crveno-belih. Erupcija oduševljenja golom Vukanovića uvela je susret u nešto dinamičniji tempo. Osetio je naš bivši fudbaler i jedan od strelaca u utakmici protiv Jang bojsa 2004. godine, Bojan Miladinović, ko bi ovog puta mogao da donese radost našim navijačima. Nakon toga su se ređale šanse na obe strane, a malo je falilo da Ben koji je mnogo puta briljirao na evropskim utakmicama bude tragičar, s obzirom da ga je u 82. minutu susreta vrlo nesrećno lopta pogodila i završila u golu koji čuva Borjan. Ipak, mirnoća je i ovog puta bilo ono što krasi crveno-bele i što ih vodi do pozitivnog rezultata.

Milojević je pred sam susret napravio nekoliko promena. U tim su se nakon odrađenih suspenzija vratili Milunović i Jovančić, a u odnosu na meč u Bernu na klupi su ostali Pankov i Ivanić.

Nakon uvodnog opipavanja snaga, beležimo prvi ozbiljniji pokušaj naše ekipe u 5. minutu iz uigrane akcije u kojoj je nakon prekida koji je izveo Marin, Rodić glavom ubacio loptu u srce šesnaesterca, ali je sudija Tejlor svirao faul Jovančića. Pokušali su crveno-beli i preko Marina u 11. minutu, nakon sjajnog oduzimanja lopte Garsije na sredini terena, ali je Zvezdin kapiten loše šutirao iskosa sa desne strane.

Ponovo je Zvezda bila opasna po desnoj strani, kombinovali su Gobeljić i Garsija u 20. minutu, nakon čega je naš univerzalac uputio centaršut koji su izbacili defanzivci Jang bojsa, na loptu je natrčao Rodić, ali je šutirao preko gola. Gosti su uglavnom pretili iz prekida, tako je bilo i u 23. minutu kada je šut Siera iz slobodnog udarca tik izvan kaznenog prostora, zaustavio naš živi zid.

Švajcarci su ponovo zapretili iz slobodnog udarca, šutirao je snažno iskosa sa leve strane Ebišer, ali je Borjan fenomenalno intervenisao u 33. minutu meča. Nakon toga se kao i većim delom prvog poluvremena uglavnom igralo na sredini terena. Veliki broj duela, faulova i oštre igre koju je prekidao sudija iz Engleske, a u takvom maniru je i završeno prvo poluvreme susreta.

Imali su opasan napad fudbaleri Jang Bojsa na samom startu drugog poluvremena, ali je šut Ebišera sa ivice šesnaesterca završio preko gola. Bizarna situacija u 56. minutu kada je pokušao Asale sa desne strane, lopta je imala čudan let, Borjan je uspeo da reaguje, ali “bubamara” je nastavila da šeta po gol liniji sve dok naši defanzivci nisu otklonili opasnost. Uzvartili su crveno-beli već u sledećem napad, kada je akciju našeg tima završio Kanjas udarcem sa distance pored gola.

Naš tim je došao do prednosti u 59. minutu kada je fenomenalnu kontru Crvene zvezde krunisao golom Aleksa Vukanović. Probio je Marin po sredini, uspeo da zadrži loptu i potom je poslao za Rodića koji je sa leve strane centrirao pravo na krilnog napadača našeg kluba koji je sjajnim udarcem glavom sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu i doneo veliku radost zvezdašima. Rutinska egzekucija  Vukanovića i korak bliže ulasku u Ligu šampiona za izabranike Vladana Milojevića.

Fudbaleri Jang bojsa su nakon toga nekoliko puta zapretili udarcima sa distance preko Fasnahta i Ensamea, ali je mreža Borjana ostala netaknuta. Sve do 81. minuta, kada je na vrlo nesrećan način Crvena zvezda primila gol. Odbila se lopta do Janka koji je šutirao sa 20 metara i pogodio Bena koji je matirao Milana Borjana.

Samo dva minuta kasnije imao je priliku Ben da se iskupi za auto-gol, izašao je pred Fon Balmasa sa leve strane, ali je šutirao direktno u njega. I ponovo Milan Borjan pokazuje koliko je dobar golmana. U 92. minutu je iz idealne pozicije sa 16 metara pokušao Ensame, ali je fenomenalni čuvar mreže vrhovima prstiju uspeo da izbaci loptu u korner, i time rešio pitanje prolaska.

Crvena zvezda je u Ligi šampiona!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama