Фудбал Фудбал/Вести

Милојевић: Моји играчи су победници

Црвена звезда је остварила велики успех пласманом у Лигу шампиона другу годину заредом. Утакмица против Јанг бојса у Београду завршена је резултатом 1:1, а Владан Милојевић је истакао да је поносан на своје играче, на навијаче, као и да једва чека сусрете са најбољим европским екипама.
850-gfadsgad-gadsg.jpg

– Поносан сам, направили смо велики успех. Од почетка сезоне смо имали велику жељу да поновимо улазак у Лигу шампиона. Знали смо да неће бити лако, али ништа у животу није лако. Рекао сам играчима и пре утакмице са Копенхагеном да треба да урадимо све што је до нас, да будемо оно што јесмо и мислим да нас је Бог наградио тиме што смо међу 32 најбоље екипе у Европи. Та чињеница је велики успех за моје играче, за клуб, за историју. Имаћемо и јуниоре у Омладинској Лиги шампиона, и то ће бити сјајна прилика да се наши млади играчи који сутра треба да буду носиоци Црвене звезде искале са својим вршњацима. Живимо сан, честитао бих мојим играчима и мојој породици која није ту са мном и која ми много недостаје, али када сте у Црвеној звезди онда имате велику породицу. Волим моје играче највише на свету. Честитам навијачима и читавој Србији, јер ово је успех за читав народ. Довешћемо највеће европске екипе у Србију да виде Београд, да виде нашу земљу, нашу традицију и културу – рекао је Милојевић.

Шеф стручног штаба нашег клуба сумирао је утиске и са управо завршеног сусрета.

– Што се тиче утакмице, избацили смо квалитетног противника против кога је тешко играти. Много су брзи, моторични, скочни, али морам да истакнем да нас нису изненадили тиме што су имали три играча у одбрани. Чини ми се као да смо их превише респектовали, сви су брзи, а ми се не сусрећемо често са таквим играчима, па је постојао неки страх да се не погреши. Били смо оптерећени и резултатом у Берну, али разговор на полувремену довео је до тога да постигнемо гол. Остаће запамћен резултат, све друго иде у историју. Један пријатељ ми је рекао: „Ја не играм да бих играо, играм да бих победио“. 

Црвена звезда ће другу годину заредом играти групну фазу Лиге шампиона, али је ово трећа сезона у низу у којој наш клуб учествује у европским такмичењима.

– Гледамо утакмицу по утакмицу, тренирамо вредно и убирамо плодове успеха. Поносан сам, али кад прође еуфорија, дође још већи притисак. Стално се дижу границе, људи имају све већа очекивања, али успевамо да их пробијамо. Оног момента кад смо дошли у клуб, договорили смо се да пробамо да допринесемо што више можемо. Ми смо сви звездаши. Свака част људима који су давали крв, људима који су на трибинама, то су све ситнице, али у таквим стварима се показује величина. Звезда је данас моћан клуб, а нама је да дамо мали допринос ка томе да све буде како треба. Моји играчи су победници, хоће да се надмећу, да играју Европу и то је поента фудбала, да се одмеравате са најбољим европским играчима. Слушају шта им говорим, раде шта им кажем и још једном морам да им честитам – истакао је Милојевић.

Наш клуб је прошле године ангажовао тројицу нових фудбалера након што је обезбеђен пласман у Лигу шампиона. Дошли су Марин, Боаћи и Чаушић.

 Фокус је био на данашњем сусрету. Сутра ћемо видети какви су нам планови око долазака и одлазака. Што се Бена тиче знате колико га ценим и поштујем. Прави професионалац и играч ког имам са собом још од Паниониоса, али живот тече даље. Када сам био млађи много ми је теже падало растајање са играчима. Емотиван сам, поготово када се ради о играчима, али то је живот – завршио је Милојевић и додао да не размишља о жребу, јер у Лиги шампиона нема лаких противника.

Извор: ФК Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама