Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда је у Лиги шампиона!!!

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Фудбалери Црвене звезде су вечерас одиграли нерешено против екипе Јанг Бојса 1:1, па су због гола у гостима (2:2 у Берну) успели да изборе учешће у Лиги шампиона.

Црвена звезда је у Лиги шампиона, поново. Изабраници Владана Милојевића су ремизирали против екипе Јанг бојса, у реванш сусрету плеј-оф квалификација за Лигу шампиона (1:1), али су због гола у гостима (утакмица у Берну завршена 2:2), прошли у групну фазу најелитинијег европског такмичења другу годину заредом.

Црвена звезда – Јанг бојс 1:1(0:0)

Стадион: Рајко Митић.

Гледалаца: 50.000.

Судија: Ентони Тејлор (Енглеска).

Стрелци: Вукановић у 59. минуту, а Бен (аутогол) у 82. за Јанг бојс.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Кањас, Јованчић, Марин, Гарсија (од 69. Бен), Вукановић (од 82. Иванић), Боаћи (од 61. Томане).

Резерве: Поповић, Панков, Жандер, Иванић, Бен, Томане, Павков.

Јанг бојс: Фон Балмас, Соренсен, Зесигер (од 52. Фаснахт), Сиеро (од 66. Сулејмани), Енгамалеу, Асале (од 66. Оро), Енсаме, Ебишер, Јанко, Луштенбергер, Лотомба.

Резерве: Волфли, Сулејмани, Гаудино, Борги, Фаснахт, Гарсија, Оро.

Жути картони: Милуновић, Дегенек, Гобељић, Томане, Јованчић (Црвена звезда), Зесигер, Оро (Јанг бојс).

Црвени картон: Томане (Црвена звезда).

Драматична утакмица у Београду имала је срећан крај. Црвена звезда ће играти Лигу шампиона и у сезони 2019/20. Утакмица која је обиловала дуелима, грубом игром и великим бројем стартова на средини терена, ипак се завршила у корист црвено-белих. Ерупција одушевљења голом Вукановића увела је сусрет у нешто динамичнији темпо. Осетио је наш бивши фудбалер и један од стрелаца у утакмици против Јанг бојса 2004. године, Бојан Миладиновић, ко би овог пута могао да донесе радост нашим навијачима. Након тога су се ређале шансе на обе стране, а мало је фалило да Бен који је много пута бриљирао на европским утакмицама буде трагичар, с обзиром да га је у 82. минуту сусрета врло несрећно лопта погодила и завршила у голу који чува Борјан. Ипак, мирноћа је и овог пута било оно што краси црвено-беле и што их води до позитивног резултата.

Милојевић је пред сам сусрет направио неколико промена. У тим су се након одрађених суспензија вратили Милуновић и Јованчић, а у односу на меч у Берну на клупи су остали Панков и Иванић.

Након уводног опипавања снага, бележимо први озбиљнији покушај наше екипе у 5. минуту из уигране акције у којој је након прекида који је извео Марин, Родић главом убацио лопту у срце шеснаестерца, али је судија Тејлор свирао фаул Јованчића. Покушали су црвено-бели и преко Марина у 11. минуту, након сјајног одузимања лопте Гарсије на средини терена, али је Звездин капитен лоше шутирао искоса са десне стране.

Поново је Звезда била опасна по десној страни, комбиновали су Гобељић и Гарсија у 20. минуту, након чега је наш универзалац упутио центаршут који су избацили дефанзивци Јанг бојса, на лопту је натрчао Родић, али је шутирао преко гола. Гости су углавном претили из прекида, тако је било и у 23. минуту када је шут Сиера из слободног ударца тик изван казненог простора, зауставио наш живи зид.

Швајцарци су поново запретили из слободног ударца, шутирао је снажно искоса са леве стране Ебишер, али је Борјан феноменално интервенисао у 33. минуту меча. Након тога се као и већим делом првог полувремена углавном играло на средини терена. Велики број дуела, фаулова и оштре игре коју је прекидао судија из Енглеске, а у таквом маниру је и завршено прво полувреме сусрета.

Имали су опасан напад фудбалери Јанг Бојса на самом старту другог полувремена, али је шут Ебишера са ивице шеснаестерца завршио преко гола. Бизарна ситуација у 56. минуту када је покушао Асале са десне стране, лопта је имала чудан лет, Борјан је успео да реагује, али “бубамара” је наставила да шета по гол линији све док наши дефанзивци нису отклонили опасност. Узвартили су црвено-бели већ у следећем напад, када је акцију нашег тима завршио Кањас ударцем са дистанце поред гола.

Наш тим је дошао до предности у 59. минуту када је феноменалну контру Црвене звезде крунисао голом Алекса Вукановић. Пробио је Марин по средини, успео да задржи лопту и потом је послао за Родића који је са леве стране центрирао право на крилног нападача нашег клуба који је сјајним ударцем главом са неколико метара послао лопту у мрежу и донео велику радост звездашима. Рутинска егзекуција  Вукановића и корак ближе уласку у Лигу шампиона за изабранике Владана Милојевића.

Фудбалери Јанг бојса су након тога неколико пута запретили ударцима са дистанце преко Фаснахта и Енсамеа, али је мрежа Борјана остала нетакнута. Све до 81. минута, када је на врло несрећан начин Црвена звезда примила гол. Одбила се лопта до Јанка који је шутирао са 20 метара и погодио Бена који је матирао Милана Борјана.

Само два минута касније имао је прилику Бен да се искупи за ауто-гол, изашао је пред Фон Балмаса са леве стране, али је шутирао директно у њега. И поново Милан Борјан показује колико је добар голмана. У 92. минуту је из идеалне позиције са 16 метара покушао Енсаме, али је феноменални чувар мреже врховима прстију успео да избаци лопту у корнер, и тиме решио питање проласка.

Црвена звезда је у Лиги шампиона!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама