Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Kopenhagen 1:1 (1:0)

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 1:1 protiv Kopenhagena u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli su u vođstvo došli pred sam kraj prvog poluvremena golom Pavkova, a gosti su izjednačili u 84. minutu pogotkom iz jedanaesterca koji je postigao Vind.

Stadion: „Rajko Mitić“

Gledalaca: 40.812

Sudija: Tijago Bruno Lopes Martines (Portugalija)

Strelci: Pavkov u 44. za Zvezdu, Vind u 84. za Kopenhagen

Žuti kartoni: Zeka (Kopenhagen); Degenek, Boaći, Marin, Jovančić i Ben (Zvezda)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (65’ Žander), Jovančić, Kanjas, Ivanić, Marin, Vukanović (76’ Ben), Pavkov (45’ Boaći).

Izmene: Popović, Pankov, Boaći, Babić, Žander, Simić, Ben.

Kopenhagen: Gritebust, Varela, Papaganopulos, Stage, Fišer (64’ Fišer), Zeka, N’Doje, Ovijedo (72’ Bengtson), Vind, Nelson, Holse (88’ Bartolec).

Izmene: Jonson, Bengtson, Tomsen, Sotiriu, Darami, Biel, Bartolec.

Trener Milojević je u odnosu na meč u Helsinkiju izvršio pet promena, pa su se tako u startnih 11 našli Degenek,Gobeljić, Ivanić, Vukanović i Pavkov.

Naši fudbaleri otvorili su meč napadački, pa su tako viđene dve šanse za naš tim već u 3. minutu. Prvo je Marin iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca uz odbitak pogodio prečku, a odmah nakon toga je nakon kornera pokušao Degenek na drugoj stativi.

Naredna šansa viđena je kada je Gobeljić pokušao nakon nekoliko blokiranih udaraca u 11. minutu, ali je siguran bio golman Gritebust.

Kanjas je u 16. minutu pronašao Gobeljića koji je centrirao u srce kaznenog prostora, glavom je probao Pavkov, ali golman gostiju je bio na pravom mestu.

Šanse za Zvezdu su se nizale, u 31. minutu Marin je uputio snažan udarac sa distance koji je završio tik pored gola Kopenhagena.

Inicijativa crveno-belih donela je vođstvo u 44. minutu. Rodić je centrirao, lopta se odbila o Nelsona do Pavkova koji je lukavim udarcem savladao Gritebusta za veliko slavlje navijača na našem stadionu.

Na poluvremenu je izvršena prva izmena u našem timu kada je Pavkova na terenu zamenio Boaći.

Prva šansa za goste viđena je na startu drugog dela kada se u 47. minutu Fišer našao ispred našeg gola, ali je taj šut otišao pored stative.

Zvezda je uzvratila prilikom u 54. minutu, Marin je centrirao, a Boaći glavom uputio udarac koji je završio nekoliko milimetara pored stative. Ivanić je dva minuta kasnije pokušao da iznenadi golmana šutom sa distance.

Marin je ponovo bio u centru pažnje kada je u 64. minutu pokušao da lobuje golmana sa ivice kaznenog prostora.

Druga izmena u našoj ekipi izvršena je minut kasnije, Žander je zamenio Rodića na levom beku. Vukanovića je u 76. minutu zamenio Ben.

Nakon prekršaja Jovančića u našem šesnaestercu, dosuđen je penal za goste. Siguran sa bele tačke bio je Vind koji je tako u 84. minutu poravnao rezultat.

Ohrabreni igrom crveno-belih u prvom susretu ovog dvomeča, željno se iščekuje revanš u Kopenhagenu naredne nedelje.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama