Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Копенхаген 1:1 (1:0)

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Фудбалери Црвене звезде одиграли су 1:1 против Копенхагена у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Црвено-бели су у вођство дошли пред сам крај првог полувремена голом Павкова, а гости су изједначили у 84. минуту поготком из једанаестерца који је постигао Винд.

Стадион: „Рајко Митић“

Гледалаца: 40.812

Судија: Тијаго Бруно Лопес Мартинес (Португалија)

Стрелци: Павков у 44. за Звезду, Винд у 84. за Копенхаген

Жути картони: Зека (Копенхаген); Дегенек, Боаћи, Марин, Јованчић и Бен (Звезда)

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић (65’ Жандер), Јованчић, Кањас, Иванић, Марин, Вукановић (76’ Бен), Павков (45’ Боаћи).

Измене: Поповић, Панков, Боаћи, Бабић, Жандер, Симић, Бен.

Копенхаген: Гритебуст, Варела, Папаганопулос, Стаге, Фишер (64’ Фишер), Зека, Н’Доје, Овиједо (72’ Бенгтсон), Винд, Нелсон, Холсе (88’ Бартолец).

Измене: Јонсон, Бенгтсон, Томсен, Сотириу, Дарами, Биел, Бартолец.

Тренер Милојевић је у односу на меч у Хелсинкију извршио пет промена, па су се тако у стартних 11 нашли Дегенек,Гобељић, Иванић, Вукановић и Павков.

Наши фудбалери отворили су меч нападачки, па су тако виђене две шансе за наш тим већ у 3. минуту. Прво је Марин из слободног ударца са ивице шеснаестерца уз одбитак погодио пречку, а одмах након тога је након корнера покушао Дегенек на другој стативи.

Наредна шанса виђена је када је Гобељић покушао након неколико блокираних удараца у 11. минуту, али је сигуран био голман Гритебуст.

Кањас је у 16. минуту пронашао Гобељића који је центрирао у срце казненог простора, главом је пробао Павков, али голман гостију је био на правом месту.

Шансе за Звезду су се низале, у 31. минуту Марин је упутио снажан ударац са дистанце који је завршио тик поред гола Копенхагена.

Иницијатива црвено-белих донела је вођство у 44. минуту. Родић је центрирао, лопта се одбила о Нелсона до Павкова који је лукавим ударцем савладао Гритебуста за велико славље навијача на нашем стадиону.

На полувремену је извршена прва измена у нашем тиму када је Павкова на терену заменио Боаћи.

Прва шанса за госте виђена је на старту другог дела када се у 47. минуту Фишер нашао испред нашег гола, али је тај шут отишао поред стативе.

Звезда је узвратила приликом у 54. минуту, Марин је центрирао, а Боаћи главом упутио ударац који је завршио неколико милиметара поред стативе. Иванић је два минута касније покушао да изненади голмана шутом са дистанце.

Марин је поново био у центру пажње када је у 64. минуту покушао да лобује голмана са ивице казненог простора.

Друга измена у нашој екипи извршена је минут касније, Жандер је заменио Родића на левом беку. Вукановића је у 76. минуту заменио Бен.

Након прекршаја Јованчића у нашем шеснаестерцу, досуђен је пенал за госте. Сигуран са беле тачке био је Винд који је тако у 84. минуту поравнао резултат.

Охрабрени игром црвено-белих у првом сусрету овог двомеча, жељно се ишчекује реванш у Копенхагену наредне недеље.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама