Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Loša igra Zvezde, poraz i prolaz

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u 3. pretkolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su ostavili više nego bled utisak u glavnom gradu Finske.

Nakon pobede u Beogradu od 2:0 i dosta dobre igre tokom cele te utakmice, Zvezdini navijači su očekivali da će njihovi ljubimci ponoviti istu igru i u Helsinkiju. Međutim, desilo se baš suprotno. Zvezda je odigrala jednu sramotnu utakmicu i dozvolila sebi da ode pognute glave iz Finske. Umesto da fudbaleri zapnu i pokažu da im je stalo do pobede, a samim time i do sakupljanja bodova koji su izuzetno važni za evropska takmičenja i bolje startne pozicije našeg kluba, videli smo jedno izuzetno loše izdanje našeg kluba. Iako je prvo poluvreme završeno 0:0, Finci su na početku utakmice držali loptu u nogama i bili opasniji protivnik. Zvezda jeste preuzela inicijativu, ali naši fudbaleri kao da su bili na odmoru, pa nije postojala dodatna koncentracija da se neke prilike iskoriste i tako dođe do prednosti.

Naravno, kako to obično i biva, kada ne iskoristite svoje prilike i igrate indolentno, protivnik to obuićno kađnjava. To se desilo na samom početku drugog poluvremenu kada je Dalstrom u 46. minuti doveo domaćine u vodstvo od 1:0. Odmah nakon toga domaćini su ušli u još jednu priliku, ali je sudija svirao faul nad golmanom Borjanom. Zvezda uspeva da izjednači u 56. minuti preko Jovančića i to je bilo gotovo sve što su naši fudbaleri pokazali na ovom susretu. Finci se, i pored toga što su znali da će teško postići tri pogotka, nisu predavali i u zaostavnom vremenu su došli do pobedonosnog gola – 2:1. Strelac je bio Rski.

Ovaj poraz trebao bi da bude našim fudbalerima za nauk kako bi shvatili da protiv Kopenhagena ovakva igra neće da im donese ništa dobro. Verujemo i nadamo se da će pristup toj utakmici biti potpuno drugačiji, ne samo u Beogradu nego i u Danskoj.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama