Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Лоша игра Звезде, пораз и пролаз

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у 3. претколо квалификација за Лигу шампиона, али су оставили више него блед утисак у главном граду Финске.

Након победе у Београду од 2:0 и доста добре игре током целе те утакмице, Звездини навијачи су очекивали да ће њихови љубимци поновити исту игру и у Хелсинкију. Међутим, десило се баш супротно. Звезда је одиграла једну срамотну утакмицу и дозволила себи да оде погнуте главе из Финске. Уместо да фудбалери запну и покажу да им је стало до победе, а самим тиме и до сакупљања бодова који су изузетно важни за европска такмичења и боље стартне позиције нашег клуба, видели смо једно изузетно лоше издање нашег клуба. Иако је прво полувреме завршено 0:0, Финци су на почетку утакмице држали лопту у ногама и били опаснији противник. Звезда јесте преузела иницијативу, али наши фудбалери као да су били на одмору, па није постојала додатна концентрација да се неке прилике искористе и тако дође до предности.

Наравно, како то обично и бива, када не искористите своје прилике и играте индолентно, противник то обуићно кађњава. То се десило на самом почетку другог полувремену када је Далстром у 46. минути довео домаћине у водство од 1:0. Одмах након тога домаћини су ушли у још једну прилику, али је судија свирао фаул над голманом Борјаном. Звезда успева да изједначи у 56. минути преко Јованчића и то је било готово све што су наши фудбалери показали на овом сусрету. Финци се, и поред тога што су знали да ће тешко постићи три поготка, нису предавали и у заоставном времену су дошли до победоносног гола – 2:1. Стрелац је био Рски.

Овај пораз требао би да буде нашим фудбалерима за наук како би схватили да против Копенхагена оваква игра неће да им донесе ништа добро. Верујемо и надамо се да ће приступ тој утакмици бити потпуно другачији, не само у Београду него и у Данској.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама