Hokej Hokej/Vesti

Hokej: Šta Zvezdine selekcije očekuje u nadolazećoj sezoni

Iako još uvek nismo blizu početka sezone, što se tiče hokeja na ledu, postoje određene naznake i indicije šta Zvezdine selekcije očekuje u narednoj sezoni. Želja našeg portala je da vam pokušamo predstaviti apsolutno sve što se tiče svih Zvezdinih selekcija (od najmlađih do veterana), ali neke stvari još uvek ne znamo, tačnije, klub se još nije zvanično oglasio o planovima. Ipak, nadamo se da će se u nekom skorijem roku i to desiti, te da ćete imati potpun uvid koja sve takmičenja će igrati naši hokejaši.

Ipak, kao što to i rekosmo, neke stvari se već znaju, a u ovom našem tekstu moraćemo se opet dotaći nekih stvari koje je Savez objavio na svom portalu. Ali da krenemo redom.

Što se tiče najmlađih selekcija (U8 i U10) one će kao i prethodnih sezona igrati ERSTE Ligu budućih šampiona, kao i turnire u zemlji i okruženju.

Selekcije U12, 14 i 16 bi trebalo da igraju državno prvenstvo Srbije i kako sada stvari stoje, ove selekcije neće igrati internacionalna takmičenja. Naravno, tu bi u sezoni trebalo da budu i neki turniri koje su ove selekcije do sada igrale.

Što se tiče selekcije U19 ona će ove sezone igrati IHL takmičenje, ali nažalost za ovu generaciju državno prvenstvo neće biti organizovano jer drugi klubovi nemaju dovoljno igrača tog uzrasta, pa će naši hokejaši biti uskraćeni da se bore za titulu prvaka države. Inače, protivnici naših U19 hokejaša, u IHL takmičenju, biće: Slavija juniori, Hidra Jesenice, SŽ Olimpija, Triglav, Maribor, Mladost i Bled. Više o samom takmičenju pročitajte OVDE.

Što se seniora Crvene zvezde tiče, oni će i ove sezone igrati IHL takmičenje, ali ovaj put će put do trona biti znatno teži jer se očekuje da ostale ekipe imaju mnogo jače sastave u odnosu na prethodnu sezonu. Ipak, ako se bude radilo planski i timski, kao u prethodnoj sezoni, očekujemo da će naša seniorska ekipa i u narednoj sezoni ostvariti značajne uspehe i obradovati nas trofejima. Protivnici Zvezde u ovom takmičenju, za sezonu 2019/20  biće: Triglav, Medveščak, Slavija junior, True Celje, Mladost, Vojvodina i Hidra Jesenice. Više o takmičenju pročitajte OVDE.

Drugo takmičenje u kome će učestvovati naši seniori je Kontinental Kup. Prethodne sezone Zvezdini hokejaši zabeležili su istorijsku pobedu nad Jesenicama, a ove sezone protivnici u prvom kolu će biti ekipe iz Turske, Bugarske i sa Islanda.

I za kraj o seniorima ostavili smo domaće prvenstvo. Evo, mogli ste odmah da uočite da ga nismo nazvali fantomskim kao u nekoliko prethodnih pisanja. Ovaj put ćemo ga nazvati nikad regularnijim jer će u tom takmičenju, po svemu sudeći, učestvovati čak dve ekipe – Crvena zvezda i Vojvodina. Mislimo da će i IIHF biti oduševljen kada vidi sa kolikim entuzijazmom radi naš Savez, pa iz svog tog truda uspeva da organizuje nikad jače takmičenje. Verovatno će ove sezone i pehar biti kupljen na vreme, a nadamo se da će imati i pločicu sa imenom pobednika. Biće to pravi spektakl koji će privuči na stotine i hiljade ljudi u ledene hale.

Za kraj su nam ostali veterani. Nažalost, za njih nemamo još nikakve informacije, ali se nadamo da ćemo uskoro i o njima moći nešto da napišemo, iako smo pre skloni da poverujemo kako će se i ove sezone neki rezultati registrovati kao da su utakmice odigrane, čisto da se, kao i prošle sezone, zamažu oči IIHF-u i prikupe neki poenčići i da naš vrli i bajni predsednik, Marko Milovanović Čipsi, uz pomoć nekih nazovi medija, može da se hvali uspesima koje je postigao. Naravno, verovatno će onako iz kurtoazije da zaboravi da kaže koji je klub najviše tom uspehu pridoneo.

Za kraj da napomenemo da Savez, preko direktora takmičenja Bogdana Dabovića, već sada traži alibi za neke neuspešne situacije oko državnih takmičenja. Naime, očigledan je problem to što su se i seniori i U19 Crvene zvezde prijavili za IHL takmičenje, pa im taj njihov raspored smeta oko odigravanja utakmica nižih selekcija. Naravno, niko iz Saveza nije naglasio kako je problem nedostatak ledenih hala, kao ni to da niko od njih i ne pomišlja da započne nešto oko toga, pa da sve selekcije (svih klubova) imaju gde da igraju. Ipak su problem samo Zvezdine selekcije i njihovo ino takmičenje. Do duše, moramo biti iskreni i reći da je tu pomenuta (kao problem( i seniorska ekipa Vojvodine.

Pa, neka nam je srećna nadolazeća sezona.

8 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Generacije U14 i U16 koje vise nece igrati IHL ligu, unapred su osudjene na propast. Sta cemo za 2 godine imati za reprezentaciju U18 ili malo kasnije U20?
    Sledi nam potop u svim reprezentativnim selekcijama. Prvo cemo ove godine ekspresno da ispadnemo iz visih divizija a onda sledece polako krece ispadanje i iz nizih divizija…Ovakvo ocajno stanje u hokeju nikada nije bilo.
    Samo zahvaljujuci Zvezdi i njenom ucescu u IHL takmicenju u raznim kategorijama, Srbija jos prividno se odrzava na nekom nivou. Ali sve je to samo privremeno jer savez nista ne radi.
    Ja da sam na mestu gospodina Djakovica, odavno bi odustao od ulaganja u hokej. Nema smisla vise. Savez izgleda da zeli da hokej nestane u Srbiji

    • Ma, gospodine, zar ne vidite kako je gosn Čipsi rekao da hokej pod njegovom jurisdikcijom cvate i prosperira? Naravno, sarkastični smo. Dok se ne digne glas svih roditelja, trenera, igrača, predsjednika klubova, do tada će nas Čipsi i kompanija voditi u sve goru i goru situaciju.

  • Da dodam, seniori i U19 igraci Zvezde ce imati ozbiljan problem sa kolicinom termina za treninge i utakmice. Imati samo jednu halu Pionir i ocekivati rezultate je neostvarivo.

    Hala na Novom Beogradu mora biti osposobljena i subvencionisana od strane Saveza kako bi se rasteretili termini u Pioniru. Tu mislim na sve kategorije do 16 godina pogotovo jer SAVEZ ima tako MAJČINSKI odnos prema tim kategorijama.

    Puna usta DOMACEG takmicenja za 12, 14 i 16 a da se potude da obezbede uslove za tu decu bas ih briga.

    Bice jako tesko ocekivati i rezultate od U19 i seniora, a da nemaju neophodne uslove za treninge i utakmice.

  • Savezu smeta sve što je dobro u Zvezdi. Ovo što piše Dabović je sramota, mada sam siguran da ste u pravu i da on u stvari prenosi ono što Čipsi ne želi javno da kaže.

  • Nazalost posto se nas Savez nije aktivitao napravice nam Madjarski Savez halu,mada kasno posto su nam deca vec u madjarskoj

  • Selekcije 12, 14 i 16 ako budu ostale samo na domacem takmicenju ce biti – Izgubljena Generacija.

    Barem za 14 i 16 se trebalo naci takmicenje jer je osetljivo doba za njihov hokejaski razvoj. Ostanak u Srbiji znaci gubljenje vremena.

    Ostalo je sve manje vise isto.
    Savez je dosada obezbedio NULA uslova za razvoj hokeja u Srbiji

Skoči na traku sa alatkama