Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

Janko Gemaljević prvo pojačanje

Izvor: RKCZ, zvanični sajt

Golman Janko Gemaljević prvo je pojačanje RK Crvena zvezda za narednu sezonu.

Među stativama Zvezdinog gola u narednoj sezoni stajaće Janko Gemaljević. Gemaljević je rođen 1994.godine u Kragujevcu, gde je i započeo karijeru. Nakon tri godine u matičnom Radničkom, preselio se u požešku Slogu sa kojom je ostvario plasman u četvrtfinale Čelendž kupa, polufinale Kupa Srbije i četvrto mesto u Superligi.

Protekle dve sezone je branio prvo u Nišu za Železničar sa kojim je osvojio Kup Srbije i plasirao se u SEHA ligu kao vicešampion Superlige, a zatim prošle sezone za Novi Pazar, odakle je došao na Marakanu.

190cm visoki čuvar mreže iako mlad ima veliko superligaško i evropsko iskustvo. Proteklih šest godina brani u Superligi, četiri godine u evropskih takmičenjima, a u sezoni za nama je bio jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh Pazaraca i plasman u plej-of Superlige.

RK Crvena zvezda nakon dolaska sportskog direktora Ognjena Kajganića i potpisivanja prvog pojačanja Janka Gemaljevića u narednom periodu nastavlja dalje formiranje tima i aktivno pripremanje za novu sezonu. O svim daljim potezima klub će obaveštavati javnost isključivo na klupskom sajtu i na društvenim mrežama SD Crvena zvezda.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama