Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Vaterpolisti kreću u borbu za šampionski pehar

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Izuzetno duga i naporna vaterpolo sezona stigla je do svog završnog čina. Vaterpolisti Crvene zvezde nakon iskušenja u regionalnoj A1 ligi i takmičenju u LEN Ligi šampiona, došli su do najvažnijeg dela sezone, finala domaće Super vaterpolo lige.

Puleni trenera Aleksandra Filipovića u polufinalu eliminisali su kragujevačku ekipu KVK Radnički, a u direktnoj borbi za trofej očekuju ih dueli sa zvaničnim osvajačem ovosezonskog kup takmičenja, ekipom Šapca. Šapčani su u aktuelnoj sezoni osvojili trofej u nacionalnom kupu, a u regionalnoj A1 ligi, kao i tokom ligaškog dela prvenstva Srbije bili su bolje plasirani od naših vaterpolista, pa samim tim u predstojeću seriju ulaze kao favoriti i pored činjenice da u medijima pokušavaju da zvanje favorita nametnu našim vaterpolistima.

Vaterpolisti Crvene zvezde, četvorostruki nacionalni šampioni, imaju izgledne šanse da nakon punih pet godina ponovo stignu do trofeja čime bi krunisali jednu izuzetno napornu sezonu.

Prvi meč finalne serije Super vaterpolo lige Srbije između Šapca i Crvene zvezde na programu je u sredu 29. maja. Meč se igra na Gradskom bazenu u Šapcu sa početkom od 20 časova, a obezbeđen je i direktan TV prenos na RTS-a 2.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama