Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Važna pobeda rukometaša

Izvor: RKCZ, zvanični sajt

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Rudar iz Kostolca u pretposlednjem kolu plej-aut doigravanja za opstanak u Superligi rezultatom 35:27 (17:12).

Crveno-beli su upisali veoma bitnu pobedu u borbi za opstanak u poslednjem meču na svom parketu i u narednom kolu u Požegi preostaje da potvrde svoje mesto u Superligi.

Na parketu u „Šumicama“ je postojao samo jedan tim o čemu govori i podatak da je Crvena zvezda vodila od prvog do poslednjeg minuta, bez izjednačenja.

Crvena zvezda je već u 10.minutu imala pet golova vođstva (8:3), koje je stekla sa dve brze mini serije po tri gola, i tu razliku je održavala do kraja poluvremena. U samom finišu novu seriju od tri gola pokrenuli su Dimić i Pešić, a 17:12 za poluvreme postavio je kapiten gostiju Milošević.

Ekipa iz Kostolca je rasterećeno ušla u meč, jer su u proteklom kolu obezbedili opstanak, u takvoj relaciji snaga su svojih pet minuta imali u prvoj trećini drugog poluvremena, kada su između 35. i 40. minuta serijom 4:0 stigli do jednog gola minusa (19:18), ali je istom merom odgovorila Crvena zvezda, zahvaljujući kapitenu Rajičeviću, čime je praktično rešeno pitanje pobednika, (42.minut, 23:18). Zvezda je u nastavku nastavila istim tempom, rešena da „nokautira“ grogiranog protivnika i tako stigla do maksimalne prednosti od devet golova razlike furioznom serijom 7:0, (56.minut, 33:24). Rudar je uspeo da samo da minimalno snizi minus zahvaljujući golovima sa sedam metara, a Janko Pešić je postavio konačan rezultat u „Šumicama“ – 35:27!

Najefikasniji je bio kapiten Ivan Rajičević sa 11 golova, po 5 su postigli Vladimir Dimić i Janko Pešić.

U narednoj sezoni superligaški rukomet se neće igrati u Požegi, a upravo svoju poslednju utakmicu u sezoni Crvena zvezda igra protiv Sloge u Požegi.

Crvena zvezda – Rudar 35:27 (17:12)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 100. Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Crvena zvezda 2, Rudar 6 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2 (1), Rudar 3 (2).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Pešić 5, Horvat 3, Lazić 2, M.Nikolić 1, Tufegdžić, Ljubojević, Ljubenović, Bugarinović 2, Panić 1, Hercegovac 1, Dimić 5, Popović, Rajičević 11, Petrić 4, Majes. Trener: Anton Bukilić

RUDAR: M.Vuković, Radisavljević 1, Tatari 3, Avramović 2, V.Vuković 4, Begović 1, Tica 5, Dragutinović, Jovanović, Despotović, Ajdačić 2, Milošević 5, Nedeljkov 4, Đorđević, Merdović. Trener: Dragan Ajdačić

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama