Хокеј Хокеј/Извештаји

Резиме „ЕРСТЕ БАНК“ Лиге будућих шампиона 2018/2019, У8 и У10

Легенда југословенског и српског хокеја, господин Војин Кољеншић Шиља, иначе и координатор Лиге будућих шампиона за узраст до 8 и 10 година, направио је резиме свега онога што се дешавало у сезони 2018/19, а везано за ово такмичење.

Фото: Лига будућих шампиона

“Као координатор лиге, одлучио сам се да представим резиме сезоне 2018/2019, за селекције У8 и У10, свим екипама учесницама лиге:

Такмичење је организовано турнирски, по календару који је презентован 18.09.2018. са пропозицијама такмичења за селекције У8 и У10.

Можемо констатовати да је ово-сезонско такмичење подржано од стране СХЛ Србије као развојна лига и спонзора ЕРСТЕ банке, као Лига будућих шампиона.

Директор и координатор такмичења су у потпуности тежили регуларности са усвојеним пропозицијама и дали су максимални допринос у очувању самог такмичења.

Фер услови за све учеснике такмичења Лиге будућих шампиона, стављени су изнад интереса клубова (појединаца), у циљу напретка и дугорочног развоја хокеја у Србији.

Успешност ове сезоне, за селекције У8 и У10, огледа се у:

  • успешно одиграних 210 утакмица;
  • одржаних 14 турнира;
  • учествовању180 -190 младих хокејаша;
  • продуженом такмичарском периоду – трајао 7 месеци.

Захваљујући спонзору и подршци СХЛС-а, у току сезоне 2018/19, обезбеђено је и подељено 7 голманских комплета учесницима Лиге, а у току је и реализација још 7 голманских комплета.

Сви изнети подаци, у овом резимеу, дати су на основу пропозицијама прописаних пријавних листова, предатих од стране тренера који су водили екипе учеснице турнира (пријавни листови са потписом).

НАПОМЕНА: Спискови играча учесника, са свих ове сезоне одржаних турнира, предати су заједно са пратећом документацијом, на крају сезоне, Савезу хокеја на леду Србије.

Кољеншић Војин

Координатор „ЕРСТЕ банк“ лиге”

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Svaka cast za organizaciju ove godine. Zvezda i Partizan su standardno bili na nivou (takmicarski a i pogotovo sa organizacijom Sile i Holbus turnira).

    Kao prioriteti za savez u sledecoj sezoni bi mogli biti izjednacavanje uslova u gradovima van Beograda, u domenu moguceg. Naravno, prvi prioritet je krov za suboticane, koji je preduslov da imaju koliko toliko normalnu sezonu (duzu od 2-3 meseca), koja nece zavisiti od kisa i snega. Sledeci prioritet je produzenje sezone u Spensu (na pocetak septembra i/ili do kraja aprila). Takodje, novosadjanima (Starsi ili Vosa ili mesovito) bi dobro dosao jos jedan “sekundarni” klub (tipa RedStar ili Marbo) u kome bi se U6 ili losije U8 pripremale za nastupe u kasnijim sleekcijama.
    Ovako cemo sledece godine opet imati raskorak izmedju U8 zvezde i partizana (ciji klinci su ove godine odigrali dosta turnira vec pod kapom RedStara i Marba) i U8 Vojvodine i Starsa koji ove godine kao U6 nisu odigrali maltene ni jedan turnir.
    Za kraj najlepse: nastaviti podrsku devojcicama i njihovom razvoju u hokeju. Ove sezone su cesto dolazile do izrazaja, i napredak je vidljiv i u pogledu broja devojcica i u pogledu kvaliteta. Mozda ce uskoro zenski klub u U8 i U10 selekcijama postati realnost.

    Hvala ERSTE banci za sponsorstvo 🙂

Скочи на траку са алаткама