Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Šampioni!

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda je šampion Srbije za sezonu 2018/2019!

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Dragan Čolović (Raška)
Gledalaca: 7.812
Strelac: Pavkov u 82′
Crveni karton: Gobeljić u 68′

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Jovičić (od 80′ Gajić), Jovančić, Ben, Marin, Vukanović (od 68′ Ivanić), Joveljić (od 62′ Pavkov).
Mladost: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković, Andrić, I. Jovanović, Pejović, Radivojević, Bojić, Bojović.

Još jedna pobeda i titula orilo se sa tribina više od uvodnih 10 minuta, a pesma koja je i dalje odzvanja Marakanom je: “Šampioni, šampioni”! Naši fudbaleri odbranili su domaći tron i osvojili jubilarnu, 30. titulu državnog šampiona. Zato će ubuduće treća zvezdica krasiti grb Crvene zvezde!

I to apsolutno zasluženo! Vladan Milojević i njegovi izabranici su na vrhu tabele od prvog kola i na liderskom mestu završavaju sezonu 2018/2019, a titula ostaje na Marakani, odnosno osigurana je u pretposlednjoj prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu.

Strelac za trijumf bio je Milan Pavkov u 82. minutu i tako je zaokružio crveno-belu šampionsku priču!

Šef Milojević odlučio je da duel protiv Lučanaca počnu: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ben, Marin, Vukanović i Joveljić.

Uvodni trenuci su proticali uz kontrolu poseda u režiji šampiona Srbije, međutim, izostale su izgledne, one prave prilike sve do odlaska na predah.

Najpre smo zapretili u devetom minutu akcijom Marina i Bena iz kornera, bivši nemački reprezentativac je dodao do Jovičića kome je izblokiran šut iskosa sa desne strane.
Imao je i mladi Joveljić dobar prodor, ali ga je zaustavio golman gostiju Rosić, dok je pokušaj Gobeljića sa distance otišao pored stative i malo je nedostajalo da Babić skrene loptu u mrežu tom prilikom.

Mladost je najopasniju šansu propustila u 23. minutu… Bojić se našao oči u oči sa Borjanom i poslao je loptu tik pored leve stative našeg golmana. Imali su Lučanci još jedan pokušaj, uzvratio je Marin sa distance, kao i Jovičić sa velike udaljenosti, obojica neprecizno.

I u nastavku je viđena slična slika. Opet je Zvezda kontrolisala dešavanja na terenu i napadala, a vredan pomena bio je pokušaj Vukanovića. Po isteku sat vremena igre šef Milojević je napravio dvostruku izmenu – Pavkov i Ivanić ušli su umesto Joveljića i Vukanovića.

Njihovim ulaskom zakuvalo se i na terenu… Snažni centarfor je za samo šest minuta na terenu došao do penala, jer je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru rivala! Nažalost, Benovu nameru sa bele tačke pročitao je Rosić i zaustavio mu šut sa 11 metara u 67. minutu.

Samo minut kasnije ostali smo sa desetoricom, pošto je Gobeljić zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona. Ipak, to se nije odrazilo na inicijativu i želju, pa su naši fudbaleri nastavili sa ofanzivom i to se konačno isplatilo u 82. minutu!

Jovančić je uradio ogroman deo posla, dodao do Gajića koji je proigrao Pavkova i snažni centarfor je zatresao mrežu za 1:0!

Za trijumf, za veliko crveno-belo slavlje! Za odbranu titule! Bravo, šampioni!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama