Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Шампиони!

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Црвена звезда је шампион Србије за сезону 2018/2019!

Стадион: Рајко Митић.
Судија: Драган Чоловић (Рашка)
Гледалаца: 7.812
Стрелац: Павков у 82′
Црвени картон: Гобељић у 68′

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић (од 80′ Гајић), Јованчић, Бен, Марин, Вукановић (од 68′ Иванић), Јовељић (од 62′ Павков).
Младост: Росић, П. Јовановић, Милошевић, Шатара, Лековић, Андрић, И. Јовановић, Пејовић, Радивојевић, Бојић, Бојовић.

Још једна победа и титула орило се са трибина више од уводних 10 минута, а песма која је и даље одзвања Мараканом је: “Шампиони, шампиони”! Наши фудбалери одбранили су домаћи трон и освојили јубиларну, 30. титулу државног шампиона. Зато ће убудуће трећа звездица красити грб Црвене звезде!

И то апсолутно заслужено! Владан Милојевић и његови изабраници су на врху табеле од првог кола и на лидерском месту завршавају сезону 2018/2019, а титула остаје на Маракани, односно осигурана је у претпоследњој првенственој утакмици на домаћем терену.

Стрелац за тријумф био је Милан Павков у 82. минуту и тако је заокружио црвено-белу шампионску причу!

Шеф Милојевић одлучио је да дуел против Лучанаца почну: Борјан, Гобељић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Вукановић и Јовељић.

Уводни тренуци су протицали уз контролу поседа у режији шампиона Србије, међутим, изостале су изгледне, оне праве прилике све до одласка на предах.

Најпре смо запретили у деветом минуту акцијом Марина и Бена из корнера, бивши немачки репрезентативац је додао до Јовичића коме је изблокиран шут искоса са десне стране.
Имао је и млади Јовељић добар продор, али га је зауставио голман гостију Росић, док је покушај Гобељића са дистанце отишао поред стативе и мало је недостајало да Бабић скрене лопту у мрежу том приликом.

Младост је најопаснију шансу пропустила у 23. минуту… Бојић се нашао очи у очи са Борјаном и послао је лопту тик поред леве стативе нашег голмана. Имали су Лучанци још један покушај, узвратио је Марин са дистанце, као и Јовичић са велике удаљености, обојица непрецизно.

И у наставку је виђена слична слика. Опет је Звезда контролисала дешавања на терену и нападала, а вредан помена био је покушај Вукановића. По истеку сат времена игре шеф Милојевић је направио двоструку измену – Павков и Иванић ушли су уместо Јовељића и Вукановића.

Њиховим уласком закувало се и на терену… Снажни центарфор је за само шест минута на терену дошао до пенала, јер је непрописно заустављен у казненом простору ривала! Нажалост, Бенову намеру са беле тачке прочитао је Росић и зауставио му шут са 11 метара у 67. минуту.

Само минут касније остали смо са десеторицом, пошто је Гобељић зарадио искључење због другог жутог картона. Ипак, то се није одразило на иницијативу и жељу, па су наши фудбалери наставили са офанзивом и то се коначно исплатило у 82. минуту!

Јованчић је урадио огроман део посла, додао до Гајића који је проиграо Павкова и снажни центарфор је затресао мрежу за 1:0!

За тријумф, за велико црвено-бело славље! За одбрану титуле! Браво, шампиони!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама