Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда славила у дербију

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Наши фудбалери започели су плеј-оф на сјајан начин! У мечу одлуке савладали су нишки Раднички са 3:0 и тако побегли првом пратиоцу седам корака. Двоструки стрелац био је Ричмонд Боаћи, а мрежу Нишлија затресао је и Ел Фарду Бен.

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 13.156
Судија: Новак Симовић
Стрелци: Боаћи у 23′ (пен) и 48′, Бен у 45+1′ (пен)
Жути картони: Јовичић (Црвена звезда); Којашевић, Црномарковић (Раднички Ниш)

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић (од 84′ Чаушић), Бен, Марин, Иванић (од 61′ Симић), Боаћи (од 74′ Павков).
Раднички: Ристић, Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић, Бондаренко (од 66′ Алекса Јовановић), Дринчић, Којашевић (од 54′ Стојановић), Грбић, Ранђеловић (од 59′ Петровић), Хаскић.

Дуел две првопласиране екипе оправдао је епитет дербија што се тиче дешавања на терену, виђена је прилично узбудљива утакмица у првом полувремену, а цео плен остао је у Љутице Богдана.

Био је ово и сусрет до тимова који су имали чудесне серије непобедивости, а црвено-бели су своју продужили на 57 утакмица без пораза у домаћем првенству.

Звезда је у на старту сезоне савладала Раднички са 2:0 на свом терену још крајем јула головима Родића и Бена, док је јесенас у Нишу било 2:2, а бод за Београд спаковали су Крстичић и Бен.

За 28. овосезонски тријумф у Супрлиги најзаслужнији су били Бен и Боаћи као двоструки стрелац.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да дерби на старту доигравања започну Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Иванић и Боаћи. И када његови пулени одиграју баш онако како умеју, што је сада био случај, онда бодови остану на Маракани, и када се на то дода фантастична атмосфера у режији Делија, ужитак звездаша је потпун.

Одбрамбени бедем био је врло сигуран, на челу са голманом Борјаном који је једном сјајном парадом у првом полувремену сачувао мрежу, док су офанзивци били задужени за поготке.

Најпре је запретио Милан Родић кога је фантастично проиграо наш маестро Марин и Звездин леви бек је искоса са леве стране шутирао поред даље стативе.

Затим је Душан Јованчић преузео главну улогу… Прво је снажно шутирао искоса са десног крила и ставио голмана Ристића на муке, да средином првог полувремена изборио пенал јер га је са леђа приликом утрчавања оборио Којашевић у казненом простору.

Сигуран извођач једанаестерца био је Боаћи пошто је Ристића послао у једну страну, а лопту у голманову десну за 1:0 од 23. минута!

Уследио је нешто мирнији период игре, уз контролу дешавања на терену од стране црвено-белих и у самом финишу првог дела удвостручили смо предност. Марин се нашао у фантастичном соло продору, а непрописно га је оборио Ристић и судија Симовић је без дилеме показао на белу тачку.

Овај пут је Бен преузео одговорност и рутински је са “креча” погодио мрежу за 2:0 у дербију плеј-офа!

Слика се није много променила у наставку, али јесте резултат, а поново је на делу био наш ББ тандем. Бен је одлично избацио Боаћија и он је пребацио Ристића за великих 3:0 у 48. минуту.

Борба се најчешће водила између два шеснаестерца, без много узбуђења пред оба гола, те су Борјан и Ристић били прилично беспослени. Шампион Србије и даље је имао лопту у поседу, Иванић је пре него што је место уступио Симићу имао добар покушај, док је Боаћија уз овације са трибина у 74. минуту заменио Милан Павков.

И приликом последњег звиждука судије Симовића на семафору је сијало 3:0 за лидера домаћег првенства, па је наша Звезда одмакла Радничком седам бодова и направила још један важан корак у одбрани трона.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама