Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Nova pobeda Zvezde posle pet setova za 2:0

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkaši Crvene zvezde ponovo su savladali Spartak posle pet setova, rezultatom 2:3 (15:25, 25:14, 19:25, 25:22, 15:17) u drugom meču polufinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije, i nalaze se na korak do plasmana u finale.

Na ovom meču su crveno-beli bili ti koji su dolazili do vođstva, dok su Subotičani stizali prednost našeg tima, a onda posle veoma uzbudljive završnice Zvezda je slavila i meč loptu za finale će imati u subotu u Beogradu.

Domaći su na početku poveli sa 5:1, ali je potom sjajno servirao Lazar Dodić, pa je Zvezda vezala šest poena i preokrenula rezultat u svoju korist. I Milutin Nejić je odlično servirao na početku meča, a crveno-beli prave novu seriju od pet poena i na tehnički tajm aut odlaze sa šest poena prednosti (6:12). Naš tim je nanizao još tri poena i posle “kuvanja” Nikole Petrovića poveo sa 19:12. Ponovo je na servisu bio Nejić kada je Zvezda napravila novu seriju od pet poena i došla do deset set lopti. Drugu priliku su naši odbojkaši iskoristili da stignu do vođstva u setovima – 15:25.

Ovoga puta Subotičani su prednost koju su stekli na početku seta sačuvali i sa još tri vezana poena na polovini seta poveli sa 11:3. Na servis Kecmana Spartak je došao do dvocifrenog vođstva (16:6). Domaći su mirno priveli set kraju i stižu do izjednačenja – 25:14.

Odbojkaši Zvezde su na tehničkom tajm autu trećeg seta imali vođstvo od 12:10. Naš tim je preko Nejića povisio na 16:13, a onda je Petrović sa dva as servisa nastavio Zvezdinu seriju. Subotičani smanjuju na 17:20, a crveno-beli uzvraćaju sa dva vezana poena Nejića i ponovo dolaze do plus pet. Greškom domaćih Zvezda dolazi do šest set lopti, a drugu koristi Danilo Pavlović i dovodi našu ekipu do novog vođstva – 19:25.

Nastavili su naši odbojkaši sa odličnom igrom i na početku četvrtog perioda igre su poveli sa 7:3. Nakon poena Dodića Zvezda je na tehnički tajm aut otišla sa pet poena viška (7:12), a potom je osvojila i naredna dva poena, a onda je stala. Spartak pravi seriju od 4:0 i smanjuje na 12:15, a potom i na 18:20, pa je Kukanjac reagovao tajm autom. Međutim, Subotičani dolaze do izjednačenja posle sumnjivog asa Kecmana i bloka Ilića. Domaći u završnici preokreću na 22:21, a potom dolaze i do dve vezane set lopte. Prvu priliku koriste i meč uvode u peti set – 25:22.

Crveno-beli nisu dobro započeli odlučujući set, što su odbojkaši Spartaka iskoristili da povedu sa 4:0. Zvezda uspeva da sa dva vezana poena Danila Pavlovića priđe na 6:5, a posle “pecanja” plavo-belih i da stigne do izjednačenja (7:7). Na promeni strana bilo je 8:7, a onda crveno-beli preko Nejića preokreću rezultat u svoju korist. Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu. Usledila je dramatična završnica, a Crvena zvezda prva stiže do meč lopte poenom Dodića. Prvu priliku crveno-beli nisu iskrostili, a onda su imali još dve. Nejić je iskoristio treću i doneo trijumf našem timu – 15:17.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Lazar Dodić sa 19 i Milutin Nejić sa 18 poena, a Danilo Pavlović je osvojio 11 poena.

Rezultat u polufinalnoj seriji plej-ofa je 2:0 za Crvenu zvezdu, a već u subotu 13. aprila od 18 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu, kada se igra treći meč, naši odbojkaši će imati priliku da obezbede plasman u finale.

SPARTAK (S) – CRVENA ZVEZDA 2:3 (15:25, 25:14, 19:25, 25:22, 15:17), rezultat u seriji 0:2

Subotica – Hala sportova Dudova šuma. Gledalaca: 400. Sudije: Dejan Rogić i Aleksandra Balandžić. Trajanje meča: 120 minuta.

SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski, Jungić 14, Veselinović 28, Peić (libero), Seizović, Simić, Medan, Kecman 14, Tumbas 6, Ilić 9. Nije igrao: Dulić. Trener: Igor Zakić.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 1, Jevtić (libero), Petković, Tadić 2, Mašulović 8, Petrović 5, Nejić 18, Sinđelić 5, Dodić 19, Andonović 1, D. Pavlović 11. Nisu igrali: Đurđević, Jovanović, N. Pavlović. Trener: Tomislav Kukanjac.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama