Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Нова победа Звезде после пет сетова за 2:0

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Одбојкаши Црвене звезде поново су савладали Спартак после пет сетова, резултатом 2:3 (15:25, 25:14, 19:25, 25:22, 15:17) у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије, и налазе се на корак до пласмана у финале.

На овом мечу су црвено-бели били ти који су долазили до вођства, док су Суботичани стизали предност нашег тима, а онда после веома узбудљиве завршнице Звезда је славила и меч лопту за финале ће имати у суботу у Београду.

Домаћи су на почетку повели са 5:1, али је потом сјајно сервирао Лазар Додић, па је Звезда везала шест поена и преокренула резултат у своју корист. И Милутин Нејић је одлично сервирао на почетку меча, а црвено-бели праве нову серију од пет поена и на технички тајм аут одлазе са шест поена предности (6:12). Наш тим је нанизао још три поена и после “кувања” Николе Петровића повео са 19:12. Поново је на сервису био Нејић када је Звезда направила нову серију од пет поена и дошла до десет сет лопти. Другу прилику су наши одбојкаши искористили да стигну до вођства у сетовима – 15:25.

Овога пута Суботичани су предност коју су стекли на почетку сета сачували и са још три везана поена на половини сета повели са 11:3. На сервис Кецмана Спартак је дошао до двоцифреног вођства (16:6). Домаћи су мирно привели сет крају и стижу до изједначења – 25:14.

Одбојкаши Звезде су на техничком тајм ауту трећег сета имали вођство од 12:10. Наш тим је преко Нејића повисио на 16:13, а онда је Петровић са два ас сервиса наставио Звездину серију. Суботичани смањују на 17:20, а црвено-бели узвраћају са два везана поена Нејића и поново долазе до плус пет. Грешком домаћих Звезда долази до шест сет лопти, а другу користи Данило Павловић и доводи нашу екипу до новог вођства – 19:25.

Наставили су наши одбојкаши са одличном игром и на почетку четвртог периода игре су повели са 7:3. Након поена Додића Звезда је на технички тајм аут отишла са пет поена вишка (7:12), а потом је освојила и наредна два поена, а онда је стала. Спартак прави серију од 4:0 и смањује на 12:15, а потом и на 18:20, па је Кукањац реаговао тајм аутом. Међутим, Суботичани долазе до изједначења после сумњивог аса Кецмана и блока Илића. Домаћи у завршници преокрећу на 22:21, а потом долазе и до две везане сет лопте. Прву прилику користе и меч уводе у пети сет – 25:22.

Црвено-бели нису добро започели одлучујући сет, што су одбојкаши Спартака искористили да поведу са 4:0. Звезда успева да са два везана поена Данила Павловића приђе на 6:5, а после “пецања” плаво-белих и да стигне до изједначења (7:7). На промени страна било је 8:7, а онда црвено-бели преко Нејића преокрећу резултат у своју корист. Екипе су се потом смењивале у вођству. Уследила је драматична завршница, а Црвена звезда прва стиже до меч лопте поеном Додића. Прву прилику црвено-бели нису искростили, а онда су имали још две. Нејић је искористио трећу и донео тријумф нашем тиму – 15:17.

Најефикаснији у Црвеној звезди били су Лазар Додић са 19 и Милутин Нејић са 18 поена, а Данило Павловић је освојио 11 поена.

Резултат у полуфиналној серији плеј-офа је 2:0 за Црвену звезду, а већ у суботу 13. априла од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду, када се игра трећи меч, наши одбојкаши ће имати прилику да обезбеде пласман у финале.

СПАРТАК (С) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (15:25, 25:14, 19:25, 25:22, 15:17), резултат у серији 0:2

Суботица – Хала спортова Дудова шума. Гледалаца: 400. Судије: Дејан Рогић и Александра Баланџић. Трајање меча: 120 минута.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Арсеноски, Јунгић 14, Веселиновић 28, Пеић (либеро), Сеизовић, Симић, Медан, Кецман 14, Тумбас 6, Илић 9. Није играо: Дулић. Тренер: Игор Закић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 1, Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 2, Машуловић 8, Петровић 5, Нејић 18, Синђелић 5, Додић 19, Андоновић 1, Д. Павловић 11. Нису играли: Ђурђевић, Јовановић, Н. Павловић. Тренер: Томислав Кукањац.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама