Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Bačka – Crvena zvezda 1:3

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Naši fudbaleri upisali su i 55. uzastopnu utakmicu bez poraza u domaćem prvenstvu, jer su kao gosti rezultatom 3:1 savladali Bačku u 29. kolu Superlige. Strelci za crveno-bele bili su Pavkov, Savić, kome je to bio prvi gol u Zvezdinom dresu, i Stojković.

Stadion: Slavko Maletin Vava
Gledalaca: 5.500
Sudija: Dragan Čolović
Strelci: Radović u 15′ (Bačka); Pavkov u 7′, Savić u 11′ i Stojković u 61′ (Crvena zvezda)
Žuti kartoni: Zogović, Gavrić, Ilić, Jovanović (Bačka); Stojković, Jovančić, Babić (Crvena zvezda)

Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Žarković (od 90′ Đurić), Gojković, Pantić, Bjeloš, Radinović (od 85′ Balabanović), Tomić, Radović, Gavrić (od 72′ Mićić).
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Čaušić, Jovančić, Ben (od 71′ Vukanović), Ivanić, Simić (od 59′ Marin), Pavkov (od 80′ Boaći).

Odlična utakmica viđena je u Bačkoj Palanci, čak tri pogotka već u prvih 15 minuta, veliki broj šansi šampiona Srbije i prvenac Vujadina Savića u crveno-belom dresu!

Visoki štoper i kapiten sigurno će dugo pamtiti ovaj 3. april, a pored toga što je zatresao mrežu u odličnoj atmosferi, sva tri boda stigla su na Marakanu sa poslednjeg gostovanja pred plej-of.

Šef Vladan Milojević je odlučio da startnu postavu na stadionu “Slavko Maletin Vava” čine Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Čaušić, Jovančić, Ben, Ivanić, Simić i Pavkov. I od samog starta su njegovi izabranici krenuli sa ofanzivom koja je gotovo neprekidno trajala u prvom poluvremenu.

Sa svih strana su Zvezdini fudbaleri opsedali domaću odbranu na krilima sjajne podrške Delija sa tribina, što je krunisano već u sedmom minutu.
Simić je odličn centrirao, Benov udarac glavom odbranio je golman Zogović, ali se lopta od Bena odbila do Milana Pavkova kome nije bilo teško da postigne 10. prvenstveni gol ove sezone.

Nije dugo pisalo 0:1 na semaforu, jer je 11. minutu bio rezervisan za trenutak neopisive sreće Vujadina Savića. Ben je sa levog krila ubacio loptu pred peterac domaćina, odbrana Bačke je zakazala i Savić je brzo prihvatio loptu koju je odmah zakucao u mrežu. Konačno je visoki štoper dočekao prvenac u dresu voljenog kluba.

Dinamična utakmica donela je i smanjenje vođstva crveno-belih, jer je Radović u 15. minutu na dodavanje Gavrića uspeo da smanji na 2:1.

Nastavila je Zvezda sa napadima i mogla je do odmora da stekne i ubedljiviju prednost. Benov pokušaj iz dobre pozicije bio je izblokiran, dok je Ivanićev “projektil” sa oko 18 metara Zogović odbranio krajnjim naporom. Posle kornera je probao i Rodić, ali mu je udarac glavom na gol-liniji zaustavio Radinović.

Ređali su se udarci naših fudbalera… Ben je šutirao preko gola sa distance, a Ivanić je iskosa sa leve strane opet stavio golmana Bačke na muke posle duplog pasa sa Simićem. U samom finišu prvog dela istakao se i Borjan paradom prilikom pokušaja Žarkovića glavom posle prekida.

I u nastavku su crveno-beli napadali rešeni da što više puta zatresu protivničku mrežu. Težište igre najčešće je bilo na polovini Bačke, pa je tako Ivanić već posle 200 sekundi u drugom poluvremenu naterao Zogovića na novu intervenciju.

Zatim je Rodić sa levog krila pogodio spoljni deo mreže na dodavanje Simića, dok je Pavkov bio malo neprecizan prilikom dodavanja Ivanića u 57. minutu.

Ipak, četiri minuta kasnije stigli smo do 3:1 – Marin je, nedugo pošto je zamenio Simića, idealno iz prve proigrao Stojkovića i popularni Žule je iskosa sa desne strane sjajno pogodio suprotan ugao u malu mrežu.

Time je pitanje pobednika bilo rešeno i ušlo se u mirniju završnicu utakmice, pre koje je Pavkov imao još dva dobra pokušaja pre nego što je mesto na terenu ustupio Boaćiju. Šansu je dobio i Vukanović umesto Bena i upravo su poslednja dvojica rezervista pokušala pred kraj da promene rezultat.

Ostalo je 3:1 za šampiona Srbije u Bačkoj Palanci, čime je fantastična serija produžena na 55 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama