Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezda bolja od Mladog radnika

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu nad Mladim radnikom u Požarevcu rezultatom 0:3, po setovima 22:25, 24:26, 23:25, u 9. kolu Mini lige BPŠ Superlige Srbije.

Iako su već obezbedili 2. mesto pred plej-of naši odbojkaši su odigrali maksimalno protiv ekipe koja se bori za plasman među četiri najbolje ekipe u Srbiji i savladali su tim iz Požarevca šesti put ove sezone.

Crveno-beli su do polovine prvog seta, blokom Lazara Dodića i serijom od 6:1 stekli prednost od 9:12. Nakon dve vezane greške naših odbojkaša Požarevljani su prišli na poen zaostatka (16:17), pa je Kukanjac zatražio tajm aut. Naredna dva poena osvojio je Danilo Pavlović, pa je Zvezda vratila prednost od tri poena. Luka Tadić je doneo našem timu plus četiri, ali Mladi radnik prilazi na 19:21. Naša ekipa dolazi do dve set lopte i već prvu je iskoristila posle bloka Nikole Petrovića – 22:25.

Sa tri poena u nizu domaći su poveli sa 9:6 na početku drugog seta, pa je Zvezdin trener zatražio tajm aut. Petrović je as servisom smanjio na minus 1, ali su Požarevljani na obavezni predah otišli sa vođstvom od 12:10. Crveno-beli sa tri vezana poena, posle bloka Dodića, dolaze do izjednačenja, a onda je naš korektor doneo i vođstvo našem timu – 18:19. Marko Sinđelić je blokom nastavio seriju Crvene zvezde, pa je trener domaćih bio primoran da iskoristi tajm aut. Mladi radnik stiže do izjednačenja u završnici (22:22), a Zvezda dolazi prva do set lopte. Prvu priliku crveno-beli nisu iskoristili, ali drugu jesu posle bloka Danila Pavlovića da povedu sa 2:0 u setovima – 24:26.

Na početku trećeg perioda igre Dodić je odlično servirao, a Zvezda je nanizala pet poena i došla do prednosti od 2:6. Crveno-beli su održavali stečeno vođstvo, a na polovini seta bilo je 9:12. Sledeća tri poena pripala su Zvezdi, Pavlović, pa Tadić iz bloka, a potom i as Nikole Jovanovića doneli su našem timu plus šest. Međutim, domaći se vraćaju u igru sa četiri poena u nizu za izjednačenje 17:17, a Kukanjac koristi oba tajm auta. Mladi radnik je potom preokrenuo rezultat u svoju korist (19:18). Ušlo se u neizvesnu završnicu. Milutin Nejić donosi Zvezdi prvu meč loptu, a pobedu našoj ekipi donosi tandem Nemanja Mašulović – Vlado Petković iz bloka – 23:25.

Najefikasniji na meču bio je Lazar Dodić sa 14 poena. Danilo Pavlović upisao je 10, a Luka Tadić 9 poena.

Poslednje 10. kolo Mini lige igra se u utorak 2. aprila kada će Crvena zvezda dočekati ekipu Spartaka iz Subotice.

MLADI RADNIK – CRVENA ZVEZDA 0:3 (22:25, 24:26, 23:25)

Poažrevac – Dvorana: SC Požarevac. Gledalaca: 300. Sudije: Vladimir Simonović i Zoran Radovanović. Trajanje meča: 82 minuta.

MLADI RADNIK: Buša 11, Savić, Vulikić, Kovačević 3, S. Ilić 6, Batak 4, Lečić 4, Nadaždin 2, I. Ilić (libero), Jelić 2, Keita 11. Nisu igrali: Pajkić, Stević, Ubiparip. Trener: Milan Đuričić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petković, Tadić 9, Mašulović 5, Petrović 5, Nejić 2, Sinđelić 5, Jovanović 1, Dodić 14, D. Pavlović 10. Nisu igrali: Meljanac, N. Pavlović, Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama