Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Izveštaji i analize

Povrede, umor i nerazumevanje čelnika saveza kumovali porazu Zvezdinih fudbalerki

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Ipak se kao i nebrojano puta do sada ispostavilo da je uzalud rukovodstvo ŽFK Crvena zvezda molilo čelnike FSS zadužene za ženski fudbal, da im izađu u susret i da makar za 4 dana pomere najvažniju utakmicu prvenstva, koja je po svemu sudeći odlučivala, kako o konačnom plasmanu pred odigravanje Plej-ofa, tako i o samoj tituli. A razloga za tako nešto bilo je i previše, tako da je nakon svega definitivno jasno, da klubove Super lige Srbije za žene, delimo na one apsolutno povlašćene i one nalik našem klubu koji su i ovom prilikom teško oštećeni.
Oštetili su ga upravo oni koji bi na prvom mestu trebali biti zahvalni tom istom klubu, što im je pred najvažniju utakmicu sezone, sa ekipom subotičkog Spartaka ustupio ni manje, ni više, nego 6 reprezentativki, tačnije bukvalno pola reprezentacije Srbije, koja je na dve kontrolne utakmice u Crnoj Gori odmeravala snage sa istoimenom fudbalskom reprezentacijom. Uz sve to naša reprezentacija pobedila je u obe utakmice ukupnim rezultatom 7:0, zahvaljujući u velikoj meri upravo Zvezdinim fudbalerkama. Ako u obzir uzmemo neospornu činjenicu, da su naše devojke, tačnije devojčice od 18 godina, za 6 dana prešle gotovo 1.500 kilometara, sedeći satima i satima u autobusima i da su za tih 6 dana odigrale 3 utakmice, ne možemo a da ne stavimo ruku na srce i kažemo da je to apsolutno nehumano. Uz sve to, nedopustivo je i krajnje ponižavajuće, da jedna, jedina igračica, putuje avionom odvojena od ostatka celekupne reprezentacije i da je to, daleko od bilo kakvog verovanja u slučajnost, upravo fudbalerka Spartaka Anđela Frajtović.

Kada na sve to dodamo i činjenicu, da se jedna od Zvezdinih reprezentativki Sara Savanović, vratila sa ozbiljnom povredom skočnog zgloba i da na bilo koji način nije mogla pomoći svom matičnom klubu, koji je prethodnih mesec dana upravo spremao kao startera u navedenoj utakmici. Isto tako, kada znamo da je Jovana Miladinović izdržala nepuno poluvreme i da je i sama doživela ozbiljnu povredu, u najvećoj meri prouzrokovanu velikim psiho-fizičkim zamorom. Reprezentativke Ivana Trbojević, Anđela Krstić i Sara Cetinja, derbi utakmicu završile gotovo četveronoške, samim tim to ne sme nikako proći, a da neko za to ne snosi direktnu i ozbiljnu odgovornost. U kontekstu svih ovih nemilih i nehumanih događaja i mi kao novinari i neposredni sportski izveštači, razumemo u potpunosti ogorčenje ne samo rukovodstva ŽFK Crvena zvezda, već i roditelja, koji se sa pravom pitaj, da li njihova deca tako nešto zaslužuju, da li je njihov matični klub trebao da ih zaštiti na neki drugi način, ako to već nije uradio Savez čiji grb su nosile i da li ubuduće trebaju da se odazivaju na pozive tim i takvim ljudima i takvoj reprezentaciji?

Najružnije od svega je to, što je upravo novopostavljeni kordinator FSS za ženski fudbal, gospodin Bojan Vučković, dao lično rukovodstvu našeg kluba čvrsto obećanje, da će maksimalno izaći u susret zahtevu našeg kluba i da će on biti u potpunosti ispoštovan. Od svega toga ispoštovao je poziv rukovodstva ŽFK Spartak, da bude specijalni gost u VIP loži, u kojoj mu je tokom cele utakmice društvo pravio upravo vlasnik i predsednik Spartaka, čovek kome je inače upravo od strane FSS, zbog niza javno izrečenih teških uvreda na račun čelnika Saveza i državnog rukovodstva, te kriminalnih malverzacija u fudbalu, na period od dve godine zabranjen bilo kakav rad u klubu i kontakt sa zvaničnicima istoimenog Saveza.

Sve u svemu, pred Zvezdinim reprezentativkama je dug i neizvestan oporavak, tako da Stručnom štabu i rukovodstvu kluba ne preostaje ništa drugo osim nade, da će se što brže oporaviti i vratiti na zeleni teren. Gorčina i opravdani bes ostaju, titula je po svemu sudeći izgubljena, samim tim šteta koja je ovim nanešena našem klubu je daleko teža i bolnija.

ŽFK Spartak Subotica : ŽFK Crvena zvezda 4:0 (3:0)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama