Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Još jedan poraz rukometaša

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde u poslednjoj utakmici 19. kola Super rukometne lige Srbije dočekali su u hali „Šumice“ ekipu beogradskog Obilića. U susretu koji je crveno-belima značio „život“ pretrpljen je još jedan poraz.

Crvena zvezda : Obilić 25:29 (12:14)

Naši rukometaši su sada već u seriji od deset susreta bez pobede. Kada se na devet prvenstvenih susreta u kojima su ostvarena samo dva remija, pridoda i poraz u nacionalnom kupu jasno je zašto se naš klub nalazi u gotovo nezavidnoj situaciji. Iako su do kraja prvog dela šampionata ostala još tri kola, a crveno-beli imaju četiri boda manje od ekipe Obilića, prve iznad crte plej-auta, ne vidi se način kako bi naši rukometaši mogli da ostvare maksimalan učinak i izbegnu borbu za goli superligaški život.

Početak duela sa Obilićem je obećavao. Poveli su crveno-beli sa 3:1. Činilo se da će golman Ljubenović uneti sigurnost u ekipu svojim intervencijama. Do 25. minuta i rezultata 11:11 trajala je rezultatska klackalica, a onda su se ispoljile stare boljke naše ekipe. Neiskorišćen sedmerac i nekoliko propuštenih zicera omogućili su gostima da na odmor odu sa prednošću – 12:14.

U nastavku igre Zvezdu je u igri održavao Ivan Horvat, ali nije uspevao da anulira mnogo grešaka u organizaciji igre, još jedan neiskorišćen udarac sa sedam metara i četiri čiste situacije koje je odbranio kapiten i golman gostiju Radović. Obilić je kontrolisao i situaciju na parketu predvođen Milanom Ćorovićem i nepogrešivim Rastkom Aničićem. Zvezda je uspela da priđe na minus od dva gola, ali je Aničić duplirao prednost svog tima i potvrdio pobedu.

Najefikasniji u našim redovima bili su kapiten Ivan Rajičević, Ivan Horvat i Petar Bugarinović sa po šest postignutih golova. U gostujučoj ekipi istakao se Rastko Aničić koji je deset puta pronalazio put do Zvezdine mreže.

Do kraja ligaškog dela našim rukometašima slede gostovanja u Novom Pazaru i ekipi Sloge iz Požege, a u poslednjem kolu dočekuju ekipu Šamota 65 iz Aranđelovca. Nakon tih mečeva crveno-beli će se uključiti u plej-aut i borbu za opstanak u Super rukometnoj ligi Srbije.

Beograd, dvorana „Šumice“. Gledalaca: 250. Sudije: Đorđe Jevtić i Miloš Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Crvena zvezda 6, Obilić 6 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 6 (3), Obilić 6 (6).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Horvat 6, Lazić, M.Nikolić, N.Nikolić 1, Tufegdžić, Ljubojević 4, Ljubenović, Bugarinović 6, Panić, Hercegovac, Đorđijević 1, Rajičević 6. Jovanović, Petrić, Majes 1. Trener: Anton Bukilić

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama