Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Rekord ukrasio proslavu rođendana

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Naši igrači još jednom su ispisali nove stranice klupske istorije, ali i fudbala na ovim prostorima. Vladan Milojević i njegovi izabranici oborili su rekord po broju utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu, jer su savladali Zemun sa ubedljivih 4:0 u 26. kolu Superlige.

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 21.318
Sudija: Jovan Šegrt
Strelci: Marin u 37′ (pen), Joveljić u 42′, Pavkov u 53′ (pen), Zlatković u 67′ (ag)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Savić, Babić, Stojković, Jovičić, Jovančić (od 70′ Vulić), Ivanić, Marin (od 37′ Ebisilio), Joveljić, Pavkov (od 56′ Vukanović).
Zemun: Milošević, Mijailović, Azemović, Zlatković, Vučić, Kiso, Kukuličić (od 56′ Tomić), Nešović, Sinđić (od 46′ Tošeski), Ilić, Vidić.

Proslava 74. rođendana crveno-bele porodice, kao i 49. rođendana šefa stručnog štaba Vladana Milojevića protekli su na najbolji mogući način.

Na Marakani je ostvarena još jedna pobeda lidera Superlige i ispisana istorija, jer je oboren rekord sa 52 uzastopne utakmice bez poraza u domaćem prvenstvu.
Čudesan niz započet je 14. oktobra protiv Mačve i traje već skoro punih godinu i po dana, čime je po nepobedivosti nasleđena generacija pod vođstvom Slavoljuba Muslina. Ukupno – 46 pobeda i šest remija je za sada iza generacije za pamćenje.

I Delije su spektakularnom atmosferom uveličale slavlje, na tribinama je bilo više od 20.000 gledalaca, pa je ova subota bila potpuno obeležena crveno-belim bojama. Za ubedljiv trijumf pobrinuli su se Marin, Joveljić i Pavkov kao strelci uz veoma kvalitetnu i lepu fudbalsku predstavu celog tima.

Šef Milojević je za istorijsku utakmicu rešio da među stativama bude Borjan, kvartet ispred njega činili su Gajić, Savić, Babić i Stojković, romb na sredini činili su Jovičić, Jovančić desno, Ivanić levo i Marin iza najisturenijih Pavkova i Joveljića.

Iako su crveno-beli kontrolisali igru od početka i zapretili u režiji Ivanića i Pavkova već u trećem minutu, gosti su pružali vrlo dobar otpor. Marin je, po običaju, diktirao ritam, kreirao, pravovremeno tražio saigrače i dirigovao igrom šampiona.

Dobru šansu imao je i Savić na centaršut Stojkovića, ali je lopta otišla iznad prečke. Zemunci su uspeli da uzvrate sredinom prvog poluvremena kada se fantastičnom paradom istakao naš Borjan. Vrlo agilan bio je i Joveljić, a inicijativa su naši fudbaleri krunisali u 31. minutu.

Pavkov je bio oboren u kaznenom prostoru gostiju i siguran sa bele tačke bio je Marko Marin rutinski pogodivši levi ugao za 1:0. Nekadašnji nemački reprezentativac nedugo zatim je ustupio mesto Ebisiliju koji zauzeo poziciju iza Pavkova i Joveljića, što je bila i prva izmena u Zvezdi.

Do odlaska na pauzu uspeli smo da udvostručimo prednost. Agresivni Ivanić izazvao je “krađu” lopte, Ebisilio ju je dodao do Pavkova, a on do Joveljića i talentovani napadač je zatresao mrežu za 2:0.

Dobro kretanje naš 19-godišnjak je uspeo da materijalizuje i početkom drugog dela, jer je povučen sa leđa i dosuđen je drugi penal na ovom meču. Ovaj put sa bele tačke je precizan bio Pavkov koji je u 56. minutu mesto na terenu ustupio Vukanoviću kome je ovo bio debi na Marakani.

Pitanje pobednika tako je brzo po povratku iz svlačionica bilo rešeno… Po isteku sat vremena igre imao je Joveljić još jednu odličnu priliku, na asistenciju upravo Vukanovića koji se sjajno oslobodio čuvara, šutirao je pored desne stative.

Konačan rezultat postavljen je u 67. minutu kada je Stojković oštro centrirao i lopta se od gostujućeg defanzivca Zlatkovića odbila u mrežu za autogol i ubedljivih 4:0.

Do kraja je priliku da debituje na Marakani dobio i Miloš Vulić ušavši umesto Jovančića, dok su Delije na sebi svojstven način uveličale 74. rođendan. Baš u 74. minutu navijači na severnoj tribini priredili su vatromet i obeležili rođendan onako kako samo oni znaju.

Pobeda za rođendan i rekord – istorija je još jednom ispisana crveno-belim bojama!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama