Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Omladinci pobedom počeli polusezonu

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Omladinci Crvene zvezde počeli su prolećnu sezonu duelom protiv Spartaka. Crveno beli su na premijeri u 2019. godini upisali tri boda, a jedini pogodak u susretu sa Subotičanima bio je delo Luke Velikića.

Crvena zvezda – Spartak 1:0 (0:0)

Stadion: Pomoćni teren stadiona “Rajko Mitić”

Gledalaca: 250.

Sudija: Igor Stojilković.

Strelac: Velikić u 55. minutu.

Žuti karton: Milikić (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Gordić, Kukolj, Stajić, Odada (od 88. Savić), Milikić, Eraković, Novaković, Stojanović, Kupusović (od 69. Baić), Jočić, Velikić (od 80. Ajdinović).

Spartak: Stajković, Radovanović, Jokić, Kaurin, Vidović, Žiža (od 65. Plazinić), Pilipović, Simić, Stojanović (od 59. Kilibarda), Milijašević, Molnar (od 46. Božović).

Omlaadinci Crvene zvezde su minimalnom pobedom ukrasili prolećnu premijeru, a jedini pogodak u susretu juniorskog prvaka i Spartaka viđen je u 55. minutu. Gol koji je odlučio pitanje pobednika stigao je kao nagrada za inicijativu i dominantnu igru crveno-belih, a prethodila mu je polukontra u kojoj se Velikić bolje snašao od svog čuvara Vidovića i usled nespretne reakcije rivala matirao Stajkovića.

Zvezda je u većem delu utakmice bila bolji rival, a neizvesnost je mogao da otkloni Jočić još u prvom poluvremenu. Talentovani ofanzivac pretio je u 21. i 25. minutu, ali je mreža Subotičana ostala mirna do odlaska na odmor.

Pogodak u 10. minutu nastavka doneo je rasterećeniji pristup crveno-belima, a sve dileme mogao je da otkloni Jočić u 74. minutu kad je iz stopostotne šanse šutirao pored gola.

Rivali su do kraja utakmice imali po nekoliko polušansi koje su bez mnogo teškoća zaustavljali raspoloženi golmani Gordić i Stajković, pa su izabranici Nikole Puače stigli do 12. pobede u prvenstvu i 38. boda.

Crveno-bele nade već u sredu očekuje novi izazov za kad je zakazan omladinski večiti derbi.

Talente koji stasavaju iza juga Marakane podržao je i stručni štab seniorskog tima predvođen Vladanom Milojevićem. Zvezdin strateg je sa pomoćnicima ispratio meč u društvu Dragana Mladenovića i Nikole Jelića, a omladinci će se za podršku odužiti na isti način danas od 18 časova protiv Zemuna.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama