Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši Odbojkašice SDCZ

Crvena zvezda napada oba trofeja Kupa Srbije

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

U beogradskom hotelu “Kraun Plaza” održana je konferencija za novinare povodom finala Kupa Srbije u obe konkurencije, koje će se odigrati u nedelju, 10. marta u Hali sportova u Lajkovcu.

Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri timova finalista, a Crvenu zvezdu su predstavljali Katarina Čanak i Aleksandar Vladisavljev, kapiten i trener ženske seniorske ekipe Crvene zvezde, kao i Lazar Dodić i Tomislav Kukanjac, zamenik kapitena i trener naše muške seniorske ekipe.

Kao i prethodne sezone, Crvena zvezda će i ove imati predstavnike u finalu u obe konkurencije.

U prvoj utakmici, u finalu 54. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša igraće Crvena zvezda i Radnički doo iz Kragujevca od 17 časova.

– Videćemo šta će biti ove godine. Prošle godine Novi Pazar je bio bolji od nas. Zasluženo su pobedili. Mislim da smo ove godine sazreli kao ekipa, da smo dosta bolji nego lane. Radnički je jako dobra i kvalitetna ekipa sa dosta iskusnih igrača koji su igrali i u inostranstvu. Poznajemo se dosta dobro. Igrali smo ove sezone nekoliko utakmica i u pripremnom periodu, kao i u prvenstvu i mislim da će pobednika odlučiti detalji, ko u meč uđe hladne glave, ko bude hrabriji u određenim situacijama. Naravno, daćemo sve od sebe da ispoštujemo sve zadatke koje dobijemo od našeg trenera i nadam se da ćemo na kraju izboriti željeni rezultat – izjavio je zamenik kapitena crveno-belih Lazar Dodić.

– Pred nama je veliki događaj. Svi u klubu, igrači, stručni štab, sportski radnici, jedva čekamo da počne utakmica. Mnogo faktora je u igri, atmosfera, motivacija, pritisak… Videćemo koja ekipa će bolje izaći na kraj sa tim faktroima. Nadam se da ćemo se na kraju mi radovati – istakao je Tomislav Kukanjac, trener muške seniorske ekipe Crvene zvezde.

U drugom meču, u finalu 53. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica igraće Crvena zvezda i Železničar iz Lajkovca od 19.30 časova.

– Naravno da očekujemo pobedu. To sigurno neće biti lak zadatak, igra se na njihovom terenu i to će im biti prednost, ali i mi imamo naše vrline koje će, nadam se, doći do izražaja. Verujem da ćemo vratiti trofej Kupa u vitrine Crvene zvezde – izjavila je Katarina Čanak kapiten Crvene zvezde.

– Ista meta, isto odstojanje. Repriza finala od prošle godine. Mi ćemo sve uraditi da ishod bude drugačiji. Da posle pet godina Crvena zvezda ponovo dođe do trofeja. Sigurno da tto neće biti nimalo lako. Moja ekipa je u specifičnoj situaciji jer mi jedini igramo protiv domaćina turnira. Izjavili su da im je drago da je finale Kupa ponovo u Lajkovcu, a meni baš i nije drago. Mi naravno poštujemo pravila po kojima se određuje domaćinstvo. Kroz utakmice ove sezone smo pokazali da možemo da igramo protiv Železničara. Jeste da smo u Lajkovcu izgubili utakmicu, ali sigurno da ćemo sve uraditi i na najbolji mogući način pripremiti ekipu da se pokaže u najboljem mogućem svetlu. Izuzetno cenim našeg rivala, to je ekipa sastavljena od vrlo kvalitetnih igračica i pokazale su i prošle godine da znaju da igraju za trofeje. Međutim, osnovni zadatak mog stručnog štaba je da našu igru dovedemo do najvišeg mogućeg nivoa. Ukoliko u tome budemo uspeli ubeđen sam da ćemo imati dobar rezultat – konstatovao je Aleksandar Vladisavljev, trener odbojkašica Crvene zvezde.

RTS 2 će direktno prenositi obe finalne utakmice Kupa Srbije.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama