Хокеј Хокеј/Извештаји

Моћна Звезда у полуфиналу ИХЛ-а

Хокејаши Црвене звезде савладали су вечерас екипу Војводине у Новом Саду и тако обезбедили пласман у полуфинале ИХЛ такмичења где их чека бољи из дуела Славија – Цеље.

Као и у свакој утакмици ове сезоне, тако су и вечерас црвено-бели оклопници показали надмоћ у дуелима са новосађанима и нису допустили никакво изненађење, иако су то домаћини здушно најављивали. О неким другим стварима везаним за овај меч, као и Државном првенству Србије, моћићете да читате у нашем другом чланку. У овом ћемо се само бавити Звездином победом и пласманом у полуфинале плеј офа регионалног такмичења.

ХК Војводина – СКХЛ Црвена звезда 2:8 (0:1, 0:3, 2:4)

Звезда је одлично отворила утакмицу и раним голом Поправке (асистенција Новаковић) дошла у водство од 0:1. Ипак, до краја првог дела више нисмо видели голове, али смо зато у другом делу видели три и то сва три у мрежи домаћина. Прво је Даниел (асистенција КулешовГаидаш) донео Звезди 0:2, да би капитен Бркушанин повећао на 0:3. Ову трећину запечатио је Чегринтсев (асистенција Гаидаш) за перфектних 0:4. На почетку последњег периода Бабић користи Звездину опуштеност и смањује на 1:4, али недуго после тога Новаковић (асистенција ГаидашЧегринтсев) поновно враћа предност од четири гола разлике – 1:5. Наши оклопници настављају у истом ритму, па Рус Гаидаш (асистенција Поправка) смешта пак у мрежу домаће екипе и на семафору стоји 1:6. Звездину доминацију и разбијање свин снова домаћина наставља Цвик који на асистенцију ЂумићЧегринтсев дводи наше оклопнике у водство од 1:7. Након овог гола Звездини хокејаши зарађују два искључења у истој минути, па домаћин успева да преко Вучуревића смањи на 2:7. Чета Јовице Руса до краја утакмице постиже још један погодак. Било је то дело Ђумића који је на асистенцију Поправка – Керезовић постигао коначних 2:8.

Тако је Црвена звезда покварила новосадски “спектакл” пред 1000 гледалаца који су дошли мислећи да ће да виде чудо. Али чуда се ове сезоне не догађају против Црвене звезде.

Црвена звезда је наступила у саставу: Ранковић, Митић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Поправка, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик, Ђумић Тренер: Јовица Рус

8 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Zvezda treba da povede racuna da dovede svoje gledaoce a ne da meni koji sve redovno pratim posle utakmice sa Medvescakom obezbedjenje ne ostavi na portirnici rukavice koje sam zaboravio na stolici ( jedva 50 gledalaca) nego odnesu kuci…a vratio sam se posle 5 minuta. Strasno…

  • Čestitke crvenoj zvezdi na osvojenoj tituli,složićemo se svi da je ovo bilo fantomsko prvenstvo u nadi da će beogradski crveno beli stići do trona i u ihl play off-u.

  • Ivane, ja sam čudo očekivao i video – pune tribine na hokejaškoj utakmici i dobru zabavu za gledaoce. Šteta što o tome u tekstu nema ni reči.

    • Pomenuo je to trener Zvezde, pomenuli smo i mi u jednom od tekstova. Ne u smislu kakvom je možda trebalo, ali verujte da je ovo što je urađeno od strane Saveza, bacilo potpunu ljagu na sve. Vama svaka čast. 1000 gladalaca je za svaku pohvalu!

  • Nisu novosadjani očekivali “čudo” kako ste naveli,već su im u goste došli eventualni sponzori,pa zbog toga su hokejaši zvezde uživali u punoj ledenoj dvorani spensa,kao i u spektaklu koji kod kuće u beogradu nemaju priliku da vide.

    • Poštovani Ivane, po onome što su na svom sajtu najavljivali, jesu očekivali čudo, mada je nama jasno da je bio i drugi cilj. Sve u svemu, sportski pozdrav u fantmskom srpskom prvenstvu 🙂

Скочи на траку са алаткама