Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda savladala Primorac

Izvor: VKCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su pobedu nad Primorcem rezultatom 13:8 u 16. kolu Triglav regionalne lige.

Ovom pobedom crveno-beli su izbili na 6. mesto na tabeli nakon premijernog meča 16. kola, a za sada imaju i meč manje od konkurenata.

Zvezda je golom Veljka Tankosića povela, ali su gosti do kraja prve četvrtine preokrenuli na 1:2. Ponovo je precizan bio Tankosić koji je doneo izjednačenje na početku drugog perioda igre, ali je Primorac postigao tri gola za 2:5. Dušan Vasić je sa dva gola smanjio rezultat, ali su gosti do kraja prvog poluvremena podtigli još jedan i sa plus dva otišli na odmor.

Crveno-beli su preko Radovića i Bitadzea na početku treće deonice izjednačili na 6:6, a onda je Đorđe Ljubenović sa tri fantastična pogotka doneo preokret našoj ekipi (9:6). Gosti su uspeli da se upišu na semafor u trećoj četvrtini, a Vasić na početku četvrte vraća prednost od tri gola našem timu. Kralj je odlično branio i sprečavao Primorac da uhvati priključak, a golom Šulca Zvezda je održavala vođstvo. Svojim četvrtim golom Ljubenović je povećao prednost (12:8), a onda je Maksimović rešio pitanje pobednika – 13:8.

Najefikasniji na meču bio je Đorđe Ljubenović sa 4 gola. Dušan Vasić je upisao 3, a Veljko Tankosić 2 gola.

Narednog vikenda na programu je pretposlednje 17. kolo u kojem Crvena zvezda dočekuje šabac.

CRVENA ZVEZDA – PRIMORAC 13:8 (1:2, 3:4, 5:1, 4:1)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Stanko Ivanovski i Lazar Anđelić. Igrač više: Crvena zvezda 9(4), Primorac 10(1). Peterci: Crvena zvezda 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić 2, Maksimović 1, Bursać, Perković, Vasić 3, Bitadze 1, Žeželj, Ilić, Popović, Šulc 1, Radović 1, Mišović, Ljubenović 4. Trener: Aleksandar Filipović.

PRIMORAC: Šubtadze, Perković, Crepulja 2, Petrović 1, Matković 1, Gopčević, Ivanković 1, Pavličević, Višnjakov, Grgurević, Kriještorac 3, Mačić, Isljamović, Drašković. Trener: Petar Vico.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama