Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Partizan 1:1

Izvor; FKCZ, zvanični sajt

Naši fudbaleri remizirali su 1:1 sa Partizanom u 159. večitom derbiju odigranom u okviru 24. kola Superlige. Strelac gola za Crvenu zvezdu bio je Milan Pavkov u 74. minutu.

 

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 40.000
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Strelci: Pavkov u 74′ (Crvena zvezda); Nikolić u 37′ (Partizan)
Žuti kartoni: Marin, Ivanić, Stojković, Čaušić (Crvena zvezda); Pavlović, Zđelar, Zakarić, N.R. Miletić, Urošević, Nikolić (Partizan);

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić (od 71′ Ivanić), Jovančić (od 81′ Čaušić), Ben, Marin, Simić (od 46′ Pavkov), Boaći.
Partizan: Stojković, N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić, Zđelar, Šćekić, Zakarić, Kosović (od 75′ Urošević), Nikolić, Gomeš.

Šampion Srbije i lider domaćeg prvenstva upisao je i peti uzastopni susret sa večitim rivalom bez poraza. Šef stručnog štaba Vladan Milojević odlučio je da 159. derbi počnu: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Jovančić, Ben, Marin, Simić i Boaći.

Od početka je bila viđena tvrda utakmica i žestoka, rovovska borba najčešće na sredini terena uz veliki broj duela. Zvezdi je poništen i regularan gol Bena pri rezultatu 0:0, dok je rezervista Pavkov u 74. minutu maestralno zatresao mrežu za konačan ishod.

Nije bilo većih uzbuđenja u prvih 15 minuta… Imao je Gomeš priliku za šut, ali je odlično uklizao Branko Jovičić i sprečio opasnost, da bi zatim napadač večitog rivala oprobao udarac koji je Borjan sigurno uhvatio.

Sredinom prvog dela se prilično rasplamsala igra na terenu, uz odličnu priliku i poništen gol crveno-belima.

Najpre je zapretio magični Marko Marin, u 21. minutu je vrlo dobro gađao iskosa sa leve strane u bliži ugao pod prečku, ali je gostujući golman sačuvao mrežu.

Samo dva minuta kasnije poništen je Zvezdi pogodak! Naši fudbaleri vratili su posle prekida loptu u kazneni prostor večitog rivala, Vujadin Savić i Ričmond Boaći bili su ofsajdu, ne i El Fardu Ben koji je bio u dozvoljenoj poziciji, pa mu je poništen čist gol jer je Nemanja R. Miletić kasnio da napravi ofsajd zamku.

Jasno se videlo da Ben nije bio u nedozvoljenoj pozicji, a Partizan je zatim poveo u 37. minutu.

Kosović i Stojković su se ispred šesnaesterca borili za loptu koja je otišla ka Nikoliću koji se nalazio u ofsajdu, i krenuo je na loptu kao i Milunović i Borjan, te je uz karambol završila iza leđa našeg golmana.

U pauzi između dva dela trener Milojević je uveo Pavkova umesto Simića, pa su crveno-beli od povratka na teren zaigrali sa dva klasična špica.

Krenuli su fudbaleri šampiona Srbije agresivnije po izjednačenje… Imali smo dve odlične šanse da stignemo do 1:1. Posle kornera Marina najviši u skoku bio je Milunović i debitant u večitom derbiju glavom je poslao loptu pod prečku odakle ju je izvadio golman Partizana.

Tačno na isteku sat vremena igre bio je nemoćan gostujući čuvar mreže, ali je oštar udarac Jovančića iskosa sa leve strane završio malo pored bliže stative. Trud je bio evidentan, trčali su i napadali crveno-beli, nedostajao je završni udarac pred golom protivnika.

Ređale su se Zvezdine prilike, probao je i Milunović još jednom glavom sa druge stative posle kornera sa leve strane, opet malo neprecizno. U toj situaciji je i Boaći ostao na zemlji nepomično da leži, ali je uspeo da nastavi utakmicu.

Na drugoj strani odličnu intervenciju imao je i Borjan istrčavši pravovremeno čime je sprečio da napad gostiju bude dodatno opasniji. Nastavili su crveno-beli sa napadima koji su konačno krunisani u 74. minutu!

Strelac – džoker Pavkov! Snažni napadač je u glavom spustio loptu, Ben ju je odložio za ljubimca Delija i on je iskosa sa desne strane, sa više od 20 metara, pogodio malu mrežu daljeg ugla za 1:1!

Sasvim dovoljno da se Marakanom zaori dobro poznata pesma: “Hej, Pavkov, skoči i daj gol glavom”. Pokušali su naši fudbaleri da naprave potpuni preokret, ali je na kraju ipak došlo do podele bodova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama