Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Ferencvaroš prejak za crveno-bele

Izvor: VKCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Ligi šampiona. U 9. kolu elitnog evropskog takmičenja Ferencvaroš je bio bolji od crveno-belih rezultatom 17:9.

Već u uvodnia tri minuta meča domaći su postigli četiri gola i najavili da će ovo biti još jedno teško veče za tim Aleksandra Filipovića. Zvezda je preko Borisa Popovića uspela da se upiše na semafor, ali je Ferencvaroš još dva puta pogađao mrežu naše ekipe i došao do vođstva od 6:1. Nastavili su domaći da postižu golove i već u 12. minutu meča su stigli do 10 golova (10:2). Crveno-beli su preko Ljubenovića smanjili na 10:3 što je bio i rezultat na kraju prvog poluvremena.

Zvezdini vaterpolsiti su uspeli da malo smanje razliku i priđu na 11:6, ali je onda agresivna igra u odbrani uzela danak, pa su Perković, Bursać i Popović pre vremena završili meč sa po tri isključenja. Domaći su to iskoristili i do kraja trećeg perioda su vodili sa 15:7. Vaterpolisti Ferencvaroša su sačuvali stečenu prednost i na kraju trijumfovali sa 17:9.

Najefikasniji na meču bio je Đorđe Ljubenović sa 4 postignuta gola. Po dva za Crvenu zvezdu su dali Miloš Maksimović i Boris Popović, dok se jednom u strelce upisao Andria Bitadze.

Crvena zvezda u 10. kolu Lige šampiona dočekuje Steauu iz Bukurešta, a taj meč je na programu 16. marta u Beogradu.

FTC TELEKOM BUDIMPEŠTA – CRVENA ZVEZDA 17:9 (6:1, 4:2, 5:4, 2:2)

Budimpešta – Sudije: Stefan Saidel (Nemačka) i Nikolaos Budramis (Grčka). Igrač više: FTC Telekom 13(5), Crvena zvezda 9(3). Peterci: FTC Telekom 2(2).

FTC TELEKOM: Gardonji, Sedlmajer 1, Kalaj 1, Pohl, Vamos 3, Nemet 2, Nikić 2, Jakšić 1, Janger 2, Varga 2, Janšik 1, Gor-Nađ 2, Vogel. Trener: Žolt Varga.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Maksimović 2, Bursać, Perković, Vasić, Bitadze 1, Žeželj, Milojević, Popović 2, Kovačević, Ljubenović 4, Todorovski. Trener: Aleksandar Filipović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama