Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši SDCZ

Tomislav Kukanjac novi trener odbojkaša Zvezde

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkaški klub Crvena zvezda doneo je odluku da prekine saradnju sa dosadašnjim prvim trenerom muške seniorske ekipe Draganom Kobiljskim.

Na mesto prvog trenera muške seniorske ekipe Crvene zvezde postavljen je dugogodišnji trener kluba Tomislav Kukanjac, a njegov pomoćnik će biti Nenad Živanović.

– Biti trener u Crvenoj zvezdi je velika stvar u karijeri svakog trenera. Odgovornost je velika, trudiću se da opravdam poverenje. Nema euforije jer ne vidim sebe da sam se našao u nekoj novoj situaciji, s obzirom da sam prethodne dve-tri godine radio kompletne pripremne periode sa ekipom pre početka sezone. Navikao sam na njih, a oni na mene. Mnogo treninga smo radili u ovom sastavu, tako da nemam osećaj da se nešto novo dešava. Neke stvari hoću da pokrenem i promenim, kako bi ostvarili naše ciljeve, a sve ostalo će ići u hodu – izjavio je Kukanjac.

Tomislav Kukanjac je 12 godina član Crvene zvezde, a kao član stručnog štaba seniorske ekipe osvojio je 4 titule šampiona Srbije, tri Kupa Srbije i četiri Superkupa Srbije.

– Ovo je moja dvanaesta godina u Crvenoj zvezdi. Imam neki svoj put u klubu, počevši od mesta trenera kadeta i juniora, a poslednjih sedam godina sam proveo u stručnom štabu prvog tima. U tom periodu smo osvojili mnogo medalja i trofeja i nadam se da ćemo nastaviti da donosimo pehare u trofejnu salu – poručio je novi trener crveno-belih.

Dugi niz godine proveo je i u struččnom štabu juniorske reprezentacije Srbije.

– Četiri godine sam bio član stručnog štaba juniorske reprezentacije Srbije. Dosta prvotimaca sam trenirao i u mlađim kategorijama i Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, tako da se baš dobro znamo – naglasio je Zvezdin strateg.

Crveno-beli u sredu gostuju Spartaku u Subotici, a već 10. marta će se boriti za pehar Kupa Srbije.

– Meč sa Spartakom je trenutno najvažniji za nas. Uvek idemo od meča do meča. To će biti veoma bitna utakmica da vidimo kako će ekipa da odreaguje na promenu, a i pokušaćemo da pokrenemo neke nove stvari. Mnogo nam je bitna i utakmica u nedelju protiv Jedinstva u Staropj Pazovi. Nakon tih mečeva ćemo razmišljati o finalu Kupa Srbije – zaključio je Kukanjac.

Dragan Kobiljski je sa Crvenom zvezdom osvojio 5 trofeja: dve šampionske titule (2015. i 2016.), jedan Kup Srbije (2016.) i dva Superkupa Srbije (2014. i 2016.).

Odbojkaški klub Crvena zvezda se zahvaljuje Draganu Kobiljskom na dosadašnjoj saradnji i želi mu puno sreće i uspeha u nastavku karijere.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama