Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnik – Crvena zvezda 0:1

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Naši fudbaleri osvojili su ceo plen u Surdulici trijumfom nad Radnikom sa 1:0 (1:0), u 23. kolu Superlige. Narednog vikenda, 2. marta od 18 časova, na programu je 159. večiti derbi na stadionu „Rajko Mitić“.

Stadion: Gradski u Surdulici
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Petar Piper (Čačak)
Strelac: Gajić u 8′
Žuti kartoni: Ristović u 57′ (Radnik); Milunović u 56′ (Crvena zvezda)

Radnik: Vasiljević, Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović, Ristović, Kojić (od 73′ Pejčić), Stanisavljević (od 79′ Stojanović), Keremeh, Danoski (od 73′ Damnjanović), Zlatanović
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Vukanović (od 80′ Vulić), Ebisilio (od 64′ Ivanić), Simić (od 90′ Jirka), Pavkov

Crveno-beli su nastavili da niže sjajne partije i rezultate, i zabeležili su i drugu pobedu u nastavku sezone, a ujedno je ovo bila 49. utakmica zaredom bez poraza u domaćem prvenstvu.
Duel je odigran po veoma hladnom vremenu, temperatura je bila u minusu, a rešio ga je Milan Gajić jedinim pogotkom na meču.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević malo je promenio startnu postavu u odnosu na prolećnu premijeru sa Vojvodinom, pa je priliku da debituje dobio Aleksa Vukanović, dok su Ebisilio Pavkov zaigrali od početka umesto Marina Boaćija.

Prvo poluvreme obeležio je prvenac Gajića, nekoliko dobrih pokušaja Lorenca Ebisilija, Zvezdina kontrola dešavanja na terenu, kao i dve šanse koje je imao Radnik.

Zlatni “orlić” i novajlija iz Bordoa upisao se u strelce u osmom minutu i tako u drugom nastupu u crveno-belom dresu došao do prvog pogotka. Gajić je kao i protiv Vojvodine i u Surdulici igrao levog beka, a u ranoj fazi meča našao se na pravom mestu da odbijenu loptu iz prve sa ivice kaznenog prostora pošalje u donji levi ugao za vođstvo.

Ebisilio se istakao već posle nekoliko sekundi od prvog zvižduka sudije Pipera, na centaršut Simića je pokušao gotovo iz „mrtvog“ ugla sa leve strane, ali je izblokiran. Zatim je holandski vezista šutirao i levom nogom neprecizno u 20. minutu na dodavanje Pavkova glavom, a pred odlazak na odmor je sa distance tukao snažno pored desne stative.

Kako smo prešli u drugi deo prvog poluvremena, tako je Radnik imao dve opasne prilike. Najpre je Igor Zlatanović uzdrmao prečku posle čega je Stojković otklonio opasnost, da bi zatim u 28. minutu isti igrač naterao Borjana na paradu kojom je izvukao loptu ispod prečke i sačuvao mrežu.

Pred pauzu je pomenuti Žule Stojković imao dobar centaršut sa desnog boka na koji je Pavkov malo zakasnio da bolje reaguje sa ivice peterca.

I u nastavku se trudio Ebisilio, ali nije uspevao da uputi precizniji šut kako bi ugrozio golmana Vasiljevića, dok se Borjan opet istakao u 57. minutu. Nezgodan udarac iz prekida uputio je Ristović, a naš golman je spretnom odbranom uz pomoć prečke još jednom sačuvao mrežu.

Po isteku sat vremena igre priliku sa klupe je dobio Mirko Ivanić umesto Ebisilija, a Radnik je imao još dve dobre šanse… Najpre je Zlatanović sa oko 20 metara poslao loptu pored stative, da bi u 69. minutu Borjan sigurno zaustavio pokušaj Danoskog iskosa sa leve strane.

Uzvratili su naši fudbaleri odmah zatim kada je Simić prošao po levom krilu i dodao do Pavkova kome je i loš teren zasmetao da bolje reaguje, dok je Vukanovića izblokirao Pajović iz neposredne blizine.

Do kraja je za Crvenu zvezdu debitovao i Miloš Vulić zamenivši u 80. minutu Vukanovića, takođe debitanta na ovom susretu, a rezultat je do poslednjeg zvižduka sudije Pipera ostao 1:0 za šampiona Srbije.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama