Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda slavila u derbiju

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde slavili su u večitom derbiju protiv Partizana rezultatom 10:6 u okviru 14. kola Triglav regionalne lige.

Crveno-beli su se posle incidenta koji su doživeli u Splitu prošle nedelje okrenuli vaterpolu i na najbolji mogući način odgovorili na događaje koji nemaju nikakve veze sa sportom.

Naši vaterpolisti su u prva dva napada na meču uspeli da realizuju igrača više i povedu sa 2:0 golovima Ilića i Tankosića. Gosti su smanjili do kraja prve četvrtine, a na adruge i izjednačili. Partizan je i preokrenuo u svoju korist, a rezultat je poravnao Šulc za 3:3 koliko je bilo na poluvremenu.

Novim golom Šulca Zvezda je ponovo došla do vođstva, a na 5:3 je povisio Vasić. Nakon gola gostiju, Vasić je još jednom iskorsitio igrača više i doneo našem timu vođstvo od 6:4 na kraju trećeg perioda igre.

Na početku poslednje četvrtine Kralj je fantastično intervenisao iz situacije jedan na jedan što je dalo našim vaterpolistima dodatni elan, a potom je Popovićeva „šrauba“ za 7:4 digla publiku na noge. Posle novog gola Partizana crveno-beli su za minut i po postigli tri gola i došli do ubedljivih 10:5. Do kraja meča gosti su postigli još jedan gol za konačnih 10:6.

Po dva gola za Crvenu zvezdu su postigli Veako Tankosić, Dušan Vasić, Boris Popović i Kristijan Šulc, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Đorđe Žeželj i Stefan Ilić.

Vaterpolisti Crvene zvezde bi u sledećem kolu trebalo da gostuju ekipi OVK POŠK u Splitu, ali je još uvek neizvesno šta će se dogoditi jer su klubovi iz Srbije izdali saopštenje u kojem su istakli da ne žele da do kraja takmičenja gostuju u Splitu.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 10:6 (2:1, 1:2, 3:1, 4:1)

Beograd – Bazen: SRC Milan Gale Muškatirović. Sudije: Nenad Golijanin i Lazar Anđelić. Igrač više: Crvena zvezda 11(7), Partizan 15(4).

CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić 2, Maksimović, Bursać, Perković, Vasić 2, Bitadze, Žeželj 1, Ilić 1, Popović 2, Šulc 2, Radović, Todorovski, Ljubenović. Trener: Aleksandar Filipović.

PARTIZAN: Bulajić, Vićković 1, Kasum 1, Korolija 1, Radulović 1, Tomić, Adžić, Andrejević 1, Smiljević, Radanović 1, Radonjić, Gbadamasi, Vlahović, Nešić. Trener: Stefan Ćirić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama