Ostali sportovi SDCZ

STK Crvena zvezda dobio novu salu za treninge i takmičenja

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Stonoteniski klub Crvena zvezda, i ženska i muška ekipa takmiče se u Super ligi Srbije. U aktuelnoj sezoni i stonoteniserke i stonoteniseri ne mogu se pohvaliti zapaženijim rezultatima.

Muška ekipa STK Crvena zvezda u dosadašnjih deset susreta ostvarila je skor od šest pobeda i četiri poraza i sa 16 osvojenih bodova zauzima petu poziciju na superligaškoj tabeli. Sa druge strane crveno-bele dame odigrale su devet mečeva i ostvarile isto toliko poraza pa shodno ostvarenim rezultatima ubedljivo drže „fenjer“ u elitnom rangu srpskog ženskog stonog tenisa.

Još od prošlosezonskog plej-ofa traju nesuglasice između pojedinih klubova i nacionalnog saveza kada je u pitanju minimum uslova koje klubovi moraju da ispune kada su u pitanju sale u kojima se održava superligaško takmičenje. Kulminacija problema nastala je početkom 2019. godine kada je na početku drugog dela sezone 2018/19 Stonoteniski savez Srbije suspendovao klubove Obilić-Aleva iz Novog Kneževca i TSC i Bačke Topole pa su njihovi mečevi 10. kola Super lige Srbije odloženi i najverovatnije će vrlo brzo biti registrovani službenim rezultatom u korist gostujućih ekipa. Već sada je pod velikim znakom pitanja i odigravanje mečeva narednog 11. kola koje je na programu narednog vikenda. Uz sve to treba napomenuti sa ženska selekcija STK Crvena zvezda u ta dva kola (10. i 11.) upravo gostuje u Novom Kneževcu i Bačkoj Topoli.

Pored ta dva kluba, Stonoteniski savez Srbije imao je primedbe na sale u kojima se domaće susrete organizuju i Crvena zvezda, Partizan i Bačka Palanka. Kada je u pitanju naš klub, konačno svi mogu da odahnu. STK Crvena zvezda je dobio novu, modernu salu u kojoj će se u buduće održavati treninzi i mečevi našeg kluba u obe konkurencije. Sala se nalazi na stadionu „Rajko Mitić“ i prema fotografijama koje imate prilike da vidite, ispunjava sve uslove i svakako se može očekivati da naše stonoteniserke i stonoteniseri u novoj kući ostvaruju u narednom periodu sve bolje rezultate, odnosno rezultate koje ime Crvena zvezda obavezuje.

Svoj prvi meč u novoj sali ženska ekipa STK Crvena zvezda odigraće 17. februara kada u okviru 12. kola Super lige Srbije naše devojke dočekuju ekipu Vršca. Crveno-beli stonoteniseri prvi meč u novim prostorijama igraju takođe 17. februara kada će dočekati novosadski Radnički.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama