Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević: Svi zaslužuju šansu

Izvor: SD Crvena zvezda

Nova pobeda naših fudbalera na pripremama u Turskoj, ovog puta protiv Rabotničkog. Izabranici Vladana Milojevića savladali su makedonsku ekipu rezultatom 2:1.

Hteo sam da dam šansu svim igračima, jer oni to apsolutno zaslužuju. Svakako je bio cilj da oni odigraju oko sat vremena. Odmerili smo snage sa dobrim protivnikom koji igra slično kao i naše ekipe u Superligi. Zadovoljan sam prikazanim, zadovoljan sam željom i voljom koju su pokazali moji igrači. Sa druge strane, vidi se da su još uvek teške noge, naporne pripreme su u toku, gotovo svakog dana treniramo po dva puta dnevno. Malo me brine to što je teren svakog dana sve lošiji, ali izdržaćemo do kraja – rekao je Milojević.

I na ovom meču jedan on novih fudbalera Aleksa Vukanović upisao se u listu strelaca.

Za novajlije je najbitnije da se prilagode našoj filozofiji fudbala. Pokušavamo da ih uigramo i sa igračima koji ne igraju na svojim primarnim pozicijama. Kod nas fudbaleri koji su navikli da budu samo na jednoj strani terena imaju mali otpor kada ih prebacite na drugu, jer im tada nedostaje voljni momenat, posebno na četiri tačke u napadu u kojima uvek moraju da znaju šta radimo u svim fazama igre. Sve u svemu, zadovoljan sam ovom proverom, dobrim trčanjem i zalaganjem. Za to i služe prijateljske utakmice.

Ni silno motivisan protivnik nije uspeo da zaustavi izabranike Vladana Milojevića.

Adrenalin radi, zato sam često glasniji tokom utakmice, ali to sve prođe kada se završi meč. Bilo je nekih nejasnih odluka sudija, ali ne verujem da su one uticale na ishod meča. Bitno mi je samo da i sudije znaju da je na pripremnim utakmicama najvažnije da ne dođe do povreda. Gledajući utakmice u prvenstvu koje Rabotnički igra vidimo da su oni dali sve od sebe danas. Normalno je da imaju veliki motiv kada igraju protiv nas, to je dobar odnos i tako i treba da bude. Još jednom, najvažnije je da se niko nije povredio na terenu koji nije u najsjajnijem stanju. Generalno ove godine nigde u Turskoj tereni nisu kvalitetni kao što su bili. Polako se primiče početak prvenstva, nemamo još mnogo vremena i ne bih voleo da se ponovi situacija kao sa Gobeljićem koji je doživeo istegnuce zadnje lože tako da se vraća se za Beograd. Najgore je za igrače kada se povredi pred kraj priprema – poručio je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama