Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Košarkašice savladale subotički Spartak

Izvor: SD Crvena zvezda

U prvoj utakmici 17.kola ŽKLS Crvena zvezda je u hali u Železniku savladala poslednjeplasiranu ekipu subotičkog Spartaka ubedljivim rezultatom 93-61 (24-14, 28-13, 21-16, 20-18).

Zbog obaveza u WABA ligi i gostovanja u Bugarskoj, ekipi Beroa, crveno-bele su ranije odigrale duel protiv fenjeraša u domaćem šampionatu i zadržali savršen niz, čime su potvrdile mesto u plej-ofu.

Trener Dragan Vuković je podelio ravnomerno minutažu, a veću priliku su dobile i Zvezdine juniorke i nade, dok su Ivana Katanić, Milina Mišeljić i Mina Đorđević odmarale.

Marta Vulović je poenima nakon ofanzivnog skoka otvorila utakmicu, da bi usledila serija Spartaka 8-0, uz šest vezanih poena Dare Kovačević. Polako su crveno-bele hvatale zalet, Aleksandra Katanić i Tamara Čubra su donele preokret u seriji 12-1, kontrolisale rezultat, da bi trojkom uz zvuk sirene Snežana Bogićević donela i dvocifrenu prednost, 24-14.

Uspevao je Spartak do sredine drugog perioda igre da bude ispod kote 10, ali novom serijom šampion Srbije je potpuno preuzeo kontrolu na parketu. Brzi poeni u tranziciji, serija 11-0, uz pet poena Nikoline Deurić, i praktično je pred kraj prvog poluvremena bio poznat ishod susreta. Milica Matić stavlja tačku na prvo poluvreme i donosi Zvezdi +25 pred nastavak, 52-27.

U nastavku, Zvezda je u svom ritmu vodila utakmicu, lako postizala poene, a Dragan Vuković je čestim izmenama delio minutažu. Spartak je uspeo da veže šest poena u finišu, ali Matić i Tešić su to anulirale za kraj treće četvrtine, 73-43.

Serija Subotičanki 14-2 primorala je šampiona Srbije da „doda“ gas i odgovori istom merom (14-0), čime je došao i do maksimalne prednosti od 34 poena razlike, 93-59. Konačan rezultat je postavila je najbolji pojedinac iz redova gošći, Dara Kovačević – 93-61.

Najefikasnije su bile Milica Bojović i Tamara Čubra sa po 14 poena, Vulović je ubacila 12, Sneža Bogićević 11. Odlična rola Nikoline Deurić sa 8 poena, Milica Matić je postigla 7.

Ono što posebno raduje jeste da su na parketu bile Katarina Dešić, Nikolina Deurić, Marija Ristić, Milica Matić, uz Tamaru Čubru i Ninu Tešić, devojke koje predstavljaju budyćnost kluba.

U subotu Crvena zvezda gostuje u Staroj Zagori ekipi Beroea, zatim i Budućnosti u Podgorici (sreda), i pobedama bi obezbedila plasman na F4 WABA lige. Sledeći duel u domaćem šampionatu na programu je u Novom Sadu protiv trećeplasirane ekipe Novosadska ŽKA, i pobedom u tom duelu ekipa Dragana Vukovića bila bi na korak od potvrde prvog mesta pred plej-of ŽKLS.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 9 (7sk 4as), Čubra 14 (7sk 4as 6ukl 1blk), Tešić 6 (5sk 3as 2ukl), Bogićević 11 (3sk 5as), Zukanović 4 (3sk), A.Katanić 6 (4sk 2as 2ukl), Dešić (2sk 1blk), Ristić 2, Bojović 14 (2sk 6as 2ukl), Deurić 8 (3sk 2as 2ukl), Matić 7 (3as 2ukl), Vulović 12 (8sk 2blk)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama